Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament fa una crida a extremar les precaucions amb el borrissol de pollancre

L’Ajuntament fa una crida a extremar les precaucions amb el borrissol de pollancre

12/05/2020

Aquesta pelussa és altament inflamable en zones on s'acumula en grans quantitats

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana fa una crida a la ciutadania per extremar les precaucions en aquelles zones on hi ha acumulació de borrissol provinent del pollancre. Aquesta pelussa és altament inflamable i es demana no tirar burilles de cigarretes, especialment, en aquestes zones.

La setmana passada, l’associació de voluntaris de Protecció Civil va fer una ruixada amb mànegues a la zona de la llera del riu Tenes, on aquest borrissol s’havia acumulat en grans quantitats. Les pluges d’aquest passat cap de setmana han ajudat a eliminar gran quantitat d’aquest borrissol, però s’espera que amb el bon temps se’n torni a acumular.

Retirada de pollancres al camí de Can Met

El passat mes de febrer, l’Ajuntament retirava diversos pollancres del camí de Can Met per evitar les molèsties ocasionades pel borrissol. El fruit del pollancre, embolcallat d’un gran plomall blanc, es dispersa fàcilment i pot ser bastant molest quan s’allibera de forma massiva. Pot entrar als ulls o a la boca amb facilitat i causar irritacions a les mucoses.

Acumulació de borrissol de pollancre