Portada > Actualitat > Notícies > L'Institut La Vall de Tenes s'incorporarà a la xarxa pública d'educació el proper curs

L'Institut La Vall de Tenes s'incorporarà a la xarxa pública d'educació el proper curs

19/05/2020

Després de gairebé 40 anys funcionant de forma mancomunada

El Departament d’Educació ha donat llum verda a la incorporació de l’Institut La Vall del Tenes a la xarxa pública d’educació a partir del curs que ve. El traspàs està previst per al proper 1 de setembre, coincidint amb l’inici del curs 2020-2021, just quan aquest institut encetarà el seu 40è curs. El Departament d'Educació, doncs, passarà a fer-se càrrec del manteniment dels recursos del centre.

L’Institut La Vall del Tenes va néixer per donar resposta a unes necessitats d’aquell moment, on aleshores no hi havia cap institut que donés servei als pobles de la Vall del Tenes. Amb el pas del temps, Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt i Lliçà d’Avall han construït el seu propi institut, fent que l’IES ubicat a Santa Eulàlia hagi perdut l’essència per la qual va néixer.

El Departament d’Educació també ha informat que el proper curs 2020-2021 s’incorporaran 2 instituts més a la xarxa pública d’educació de Catalunya; l’Institut escola Eixample de Barcelona i l’escola Ateneu Igualadí, d’Igualada. El canvi de titularitat d’escoles concertades o de titularitat municipal a públiques ha estat possible per l’aprovació del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. L’objectiu és enfortir el sistema educatiu activant els processos d’integració a la xarxa pública de centres que són de titularitat d’ens locals i privats.

Institut La Vall del Tenes