Portada > Actualitat > Notícies > Aprovat el Protocol per la prevenció d’assetjament laboral a l'Ajuntament

Aprovat el Protocol per la prevenció d’assetjament laboral a l'Ajuntament

30/11/2020

En el Ple també es va llegir el Manifest 25N, Dia per a l’eliminació de la violència envers les dones

El Ple Ordinari d’aquest dijous 26 de novembre, celebrat de forma telemàtica, va aprovar per unanimitat el Protocol d’actuació per la prevenció de l’assetjament laboral, sexual i altres discriminacions a la feina. El Protocol consisteix en la creació d’una Comissió per a la prevenció de l’assetjament, compost per diferents persones de l’Ajuntament. Aquesta Comissió té per objectiu investigar els casos en què se sol·licita la seva intervenció, assessorar aquelles persones que ho requereixin, proposar mesures per solucionar els possibles casos i fer-ne un seguiment. L’alcalde, Francesc Bonet, va explicar que “fins ara no hi havia cap protocol d’aquestes característiques a nivell laboral a l’Ajuntament”.

Per la seva banda, Cristina Gallego, regidora d’Independents-ERC, va dir que el Protocol “és molt oportú”. “Esperem que no calgui fer-lo servir”, va afegir. Susana Barroso, regidora de l’oposició per Ciutadans, va considerar molt positiva la iniciativa, tot i que va proposar que la Comissió estigués formada per dos homes i dues dones. Abraham Requena, regidor de SER-CP,  també va explicar que se sumarien al pla, ja que “és un pas més per eliminar la lacra de la violència masclista”.

En aquest sentit, les regidores de l’Ajuntament van fer lectura del Manifest 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, va explicar que s’ha sol·licitat l’adhesió al manifest a l’Institut Català de les Dones, consensuat pel plenari i per d’altres administracions públiques. Montes va afirmar que “hem de seguir visibilitzant moltes discriminacions”.

A l’inici del Ple, l’alcalde Francesc Bonet va explicar que s’ha posat en marxa una campanya, prevista dins el Pla Covid, sota el lema “Santa Eulàlia s’ho val”. La iniciativa consta d’un sorteig entre totes les persones que facin una compra mínima de 10 euros  als comerços de Santa Eulàlia. Un cop feta la compra podran emplenar unes butlletes de participació que es poden trobar als comerços del poble. El sorteig consta de 95 premis de diferents imports a bescanviar per noves compres als comerços locals.

Al Ple Ordinari es van votar també dues mocions. La primera, presentada per SER-CP i aprovada per unanimitat, de suport del mon local al teixit esportiu del municipi davant l’aturada obligada de la seva activitat. La segona, també de SER-CP, de suport del municipalisme als Pressupostos Generals de l’Estat, la qual va ser desestimada, amb l’abstenció dels dos regidors d’Independents-ERC i els vots en contra de Poble Unit i Ciutadans.

Finalment, el Ple va aprovar per majoria una moció d’urgència de modificació de crèdit per poder fer una amortització anticipada parcial d’un préstec degut al canvi de destí d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: General
Ple ordinari 26 novembre 2020