Portada > Actualitat > Notícies > Comencen els treballs de manteniment a la llera del riu Tenes

Comencen els treballs de manteniment a la llera del riu Tenes

14/12/2020

Durant el mes de desembre, es duen a terme diferents tasques a Can Sabater i aigües amunt per reduir el risc d'inundabilitat

El passat 1 de desembre van començar els treballs de manteniment a la llera del riu Tenes, prioritzant la zona de Can Sabater, on el riu pateix un estretament important per les edificacions que hi ha a banda i banda. Aquest fet incrementa el risc d'inundabilitat a aquestes zones urbanes i, per això, l'Ajuntament hi dedica un projecte concret per mantenir-les netes. En els propers dies, els treballs de manteniment d'estendran a diverses zones del riu Tenes, aigües amunt, prioritzant també zones amb estretaments, ponts o a tocar d'habitatges.

Les actuacions que s'hi fan consten, principalment, de la retirada de canya americana (Arundo Donax) amb arrel inclosa, per tal d'evitar al màxim possible el seu rebrot. L'empresa Naturalea i Conservació és l'encarregada de dur a terme aquestes tasques, les quals s'allargaran fins a finals de desembre.

L'import de les actuacions és de 6.753,28 euros a Can Sabater i de 33.809,36 euros als altres trams del riu Tenes. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) subvenciona el 80% del cost de les obres.

Arxivat a: General
Can Sabater
Tasques de manteniment al riu Tenes
Tasques de manteniment al riu Tenes
Tasques de manteniment al riu Tenes
Tasques de manteniment al riu Tenes