Portada > Actualitat > Notícies > Comencen els treballs de manteniment del camí fluvial i del riu Tenes

Comencen els treballs de manteniment del camí fluvial i del riu Tenes

01/02/2021

Es retirarà un arbre tombat a la llera i una branca que va quedar trencada després del Filomena

Aquesta setmana l'Ajuntament de Santa Eulàlia ha iniciat els treballs de manteniment del camí fluvial i del riu Tenes, en concret la retirada d'un arbre tombat a la llera, a l'alçada del polígon de Can Magre, i la retirada d'una branca perillosa que, pels efectes del Filomena, va quedar trencada dalt d'un arbre a sobre del camí fluvial.

Des de fa 10 anys, el Consistori realitza periòdicament tasques de manteniment del camí i del riu, aquests darrers amb un contracte de manteniment per part de l'empresa Aprèn Serveis Ambientals, amb un cost anual de 9.000 euros i que inclouen una sèrie de tasques per netejar la llera del riu. A banda de la retirada dels arbres o arbustos caiguts o tombats, especialment aquells casos que puguin suposar un risc en cas d'aiguat, inclou la retirada de la canya americana de la llera del riu i dels talussos dels marges amb rizoma inclòs i, en cas que la retirada deixi una superfície molt gran al descobert, revegetació amb espècies pròpies del nostre entorn fluvial. Ja que no es pot intervenir sobre tots els rodals, se seleccionen aquells que resultin prioritaris en funció del risc de propagació i impacte sobre el medi i es tenen en especial consideració els ulls dels ponts i els rodals de canyes del costat de les parcel·les edificades, en concret als barris de la Campinya, Sant Isidre, Sant Cristòfol i Font de Sant Cristòfol.

Els treballs inclouen la retirada progressiva d'altres espècies al·lòctones, com el raïm de moro o els ailants, de la llera i dels marges, i, en cas que la retirada deixi una superfície molt gran al descobert, també inclou la revegetació amb espècies pròpies de l'entorn fluvial. També es fa el manteniment de les estructures de bioenginyeria presents al riu, quan és necessari; la desbrossada dels marges del camí fluvial amb mitjans manuals, respectant els arbres i arbustos autòctons existents; la retirada de deixalles i el repàs amb màquina a les zones més malmeses del camí, per tal que aquest sigui transitable a peu i en bicicleta. A més, es fa la recol·locació de les pedres i elements existents que impedeixen el pas dels vehicles a motor en diversos punts del camí i es retira l'arbrat i branques que impedeixin el pas del camí fluvial. També es desembussa el gual de Sant Cristòfol quan, per avingudes grans, s'hagi acumulat terra o altres elements que no permeten la correcta circulació de l'aigua i es desbrossa la zona verda municipal del torrent del Reixac, al costat del carrer dels Àngels, a banda de la retirada de deixalles i la tala selectiva de rebrots i arbrat.

Arxivat a: General
Camí fluvial i riu Tenes
Camí fluvial i riu Tenes
Camí fluvial i riu Tenes
Camí fluvial i riu Tenes
Camí fluvial i riu Tenes