Portada > Actualitat > Notícies > El concurs d’idees de la nova Plaça Onze de Setembre rep vint projectes

El concurs d’idees de la nova Plaça Onze de Setembre rep vint projectes

05/05/2021

Aquesta setmana el jurat decidirà els tres projectes finalistes que passaran a votació popular

Tret de sortida a la remodelació de la plaça Onze de Setembre. El passat 19 d’abril va finalitzar el termini per presentar projectes al concurs d’idees que va obrir l’Ajuntament el passat mes de febrer. Un total de 20 arquitectes professionals han presentat la seva proposta per remodelar aquesta plaça situada al Rieral. Aquesta setmana, el jurat tècnic triarà les tres millors propostes, les quals se sotmetran a un procés participatiu per tal que la ciutadania expressi quin projecte creu més adient per aquest espai.

Tots els projectes presentats al concurs d’idees han hagut de tenir en compte els criteris funcionals requerits als plecs tècnics per tal d’ajustar les propostes a les necessitats de l’espai. Alguns d’aquests criteris són l’adaptació de l’espai per celebrar-hi fires i actes, la remodelació dels jocs infantils, la sostenibilitat ambiental, la innovació, la bona integració urbana amb la resta de l’entorn o la qualitat tècnica de les propostes, entre d’altres. Un altre dels criteris que també es té en compte és que les propostes tinguin una sostenibilitat social i funcional, i que l’articulació dels usos i les activitats siguin basant-se en criteris inclusius i de gènere (accessibilitat, facilitat per a les activitats de cures, que evitin els punts foscos, etcètera). A més a més, l’àmbit d’actuació inclou el tram del carrer Mare de Déu de la Salut que transcorre per davant de la plaça per tal d’integrar-lo en el conjunt de l’espai.

Les tres idees finalistes se sotmetran a votació popular a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania, que tindrà lloc durant el mes de juliol d’aquest any. La població de Santa Eulàlia tindrà l’opció d’assistir presencialment a una de les dues sessions que es duran a terme on les persones autores dels projectes exposaran la seva proposta i resoldran els dubtes que puguin sorgir. Posteriorment, la votació es durà a terme a través de la plataforma Decidim.

La remodelació de la plaça Onze de Setembre és una de les inversions previstes al pressupost 2021, amb un import total de 320.000 euros. D’aquests, 125.000 euros provenen de la subvenció del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) de la Generalitat de Catalunya, 140.000€ de la subvenció PGI (Pla General d’Inversions) de la Diputació de Barcelona, i només 55.000€ es financen amb préstec. Es preveu que l’execució de les obres pugui iniciar-se a finals d’aquest any.

Arxivat a: General
Gitanes i Gegants a la plaça Onze de Setembre