Portada > Actualitat > Notícies > L'11a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia atreu més de 600 persones

L'11a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia atreu més de 600 persones

27/07/2021

Durant els dos dies de la fira, els productors han venut més de 1.200 quilos de tomàquets i altres productes de varietats locals recuperades

L'11a edició de la Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana d'aquest cap de setmana va resultar tot un èxit d'assistència de públic i de vendes. Després que l'any passat no es pogués celebrar per la pandèmia, el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica ha tornat a acollir la fira, ja consolidada a nivell català, on al llarg dels dos dies hi han passat més de 600 persones. Segons els productors presents a la fira amb les parades, s'han venut més de 1.200 quilos de tomàquets i altres productes de varietats locals recuperades.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia, organitzadors de la fira, han fet una valoració molt positiva de l'edició 2021, que ha comptat amb diverses activitats, com un show cooking, tallers familiars i presentacions de productes. En aquest cas, es va presentar el nou gaspatxo termal, elaborat amb aigües minero-medicinals de Caldes de Montbui i el projecte "Conserves de tomàquet fetes amb tomàquets de varietats locals".

Al tast de varietats antigues de tomàquets sempre es pregunta la procedència dels assistents i, aproximadament, un 30% venia del Vallès Oriental, un altre 30%, de l'Occidental i la resta, d'altres punts de la comarca de Barcelona i altres llocs de Catalunya. Diumenge, però, va ser el dia amb més assistents de fora dels Vallesos. En total, a les dues sessions del tast hi han assistit 130 persones. Com en anteriors edicions, també s'han fet visites a l'hort de l'espelt, on unes 75 persones van poder conèixer com es cultiven els tomàquets.

Al concurs de cuina s'hi van presentar dos plats en format cuinat i tres en format cru. El guanyador de la primera categoria ha estat Joan Carles Chavanel, amb "Chupa-Chups de conill fent submarinisme en tomàquet", fet amb Cor de Bou. El guanyador del plat fet amb tomàquet cru ha estat Nacho Alegre, amb "Carpaccio de morro i tomàquet", elaborat amb tomàquet Rosa Ple ecològic.

Tant dissabte com diumenge hi va haver també música en directe a l'exterior de La Fàbrica. Els "Sí Senyor" van ser els encarregats d'amenitzar l'última jornada de la fira, una actuació que formava part del primer cicle de música en viu de Santa Eulàlia, SERSONA FEST.

Per al president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, amb fires com aquesta es dona "força als municipis que fan aquesta feina d’ajudar als petits productors per tirar endavant davant d’aquesta pandèmia”. Cordero ha celebrat "que seguim amb aquesta força i dinàmica i els productors confien en aquesta fira”. El conseller de Turisme, Àlex Valiente, ha destacat l’especial característica de la fira: “És molt circular, tenim els tomàquets que són els protagonistes, però també com acompanyem el tomàquet, amb formatges, amb pa, amb productes de proximitat i, a la vegada, és un luxe disposar d’experts en la matèria que ens assessoren en les diferents visites que fem de com cuidar els tomàquets i fer que les tomaqueres creixin sense productes agressius”.

El regidor de Promoció Econòmica de Santa Eulàlia de Ronçana, Manel Imedio, ha afirmat que l'objectiu és que la Fira del Tomàquet “sigui el referent de fires mes important de la comarca i per Catalunya, si ja no ho és”. Els productors han coincidit en què aquest és un any de molts tomàquets de molta qualitat, degut al temps que hi ha hagut aquestes últimes setmanes, amb molt de sol i sense pluja, la qual cosa fa que els tomàquets siguin més dolços i molt més bons.

Podeu veure la galeria de fotos completa a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament.

Fotos d'Àngel Bravo.

Arxivat a: General
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet
11a Fira del Tomàquet