Santa Eulàlia reviu l'antiga feina de la verema en un cap de setmana ple d'activitats
La verema va ser l'antiga feina de camp triada per dur a terme la Festa del Pagès 2015, que enguany va arribar a la seva tercera edició. El tret de sortida va ser dissabte passat a la tarda, on una vintena de persones van reunir-se a les vinyes de la masia de El Bruguer Vell per fer la collita del raïm. En total es van obtenir 200 quilos d'aquesta petita i dolça fruita. La primera de les jornades va concloure amb un berenar per a tots els assistents.
Al dia següent el protagonisme es va traslladar al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. Un carro tirat pel cavall d'en Miquelet de Can Ferrer va traslladar fins al recinte del Rieral tot el raïm collit el dia abans. Poc després el grup del TNT es va encarregar d'explicar, de forma teatralitzada, el procés d'elaboració del vi. Ho van fer a través de les eines relacionades amb la verema exposades a la Sala Gran de La Fàbrica. Aquestes estaran obertes al públic, igual que les eines en miniatura de Francesc Ayats, fins el proper 22 de setembre. Paral·lelament, i durant tot el dia, tothom qui ho va voler va poder visitar els 7 cellers del poble oberts per a l'ocasió: Can Brustenga, Can Cabot, Can Maspons del Rieral, El Bruguer Vell, Can Gafa, Can Burgués i Can Noguera.