Portada > Actualitat > Notícies > Notificació dels acords arribats per part de l'Ajuntament arran de la reunió amb els veïns del barri de La Font de Sant Joan

Notificació dels acords arribats per part de l'Ajuntament arran de la reunió amb els veïns del barri de La Font de Sant Joan

13/10/2015

L'anotació marginal en el registre de la propietat, motiu del conflicte

El passat dijous 1 d’octubre l’ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va organitzar una trobada amb els veïns de la urbanització de La Font de Sant Joan. Tot i que en un principi la trobada s’havia de realitzar a la sala de plens, la gran afluència de veïns va fer que es traslladés a la Sala polivalent de la Biblioteca Municipal. La reunió es va organitzar per trobar i plantejar possibles solucions a la problemàtica que actualment hi ha en el barri, ja que fa uns anys es va redactar un projecte de reparcel·lació del barri amb uns honoraris subvencionats al 100% per la Generalitat.

Subvenció: 

- Redacció del projecte d’urbanització dels carrers.

- Redacció del projecte d’integració paisatgística.

- Redacció del projecte de reparcel·lació.

- Execució d’obres complementaries en el barri (adequació del torrent de La Font de Sant Joan i zones verdes).

La problemàtica de tot plegat no està en el projecte, sinó en el fet que als veïns els aparegui una anotació marginal en el registre de la propietat, advertint que les seves finques tenen una càrrega perquè estan ubicades en un barri en el que s’ha iniciat un procés de reparcel·lació. Aquest fet generaria una càrrega econòmica a la finca, a més a més de la inseguretat que en cas que es tirés endavant el projecte, aquest obligaria a fer una gran aportació econòmica per part de cada veí.

Un cop feta la reunió, on tothom va expressar els seus dubtes, pors i solucions, es va acordar el següent per part d’aquest Ajuntament:

- No fer l'acord d’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació perquè no quedi inscrit al registre l’anotació amb la carrega econòmica.

- Des de l’Ajuntament no es desenvoluparà el projecte.

- Esperar al 14 de novembre de 2016, dia en que caduca i desapareix l’anotació marginal actual.

- Donar tot el suport jurídic a aquells veïns que vulguin fer una transacció, canvi de nom, venda, etc.

- La realització d’un informe/plantilla on s’expliquin detalls del sentit d’aquesta anotació marginal i el no desenvolupament del projecte per part de l’Ajuntament.

- Redactar un acta de la reunió on s’expliquin tots els acords adoptats i parlats.

- Publicar a la web de l’Ajuntament un enllaç per consultar i poder mirar el projecte d’urbanització del barri aprovat definitivament.

Per tant, complint amb un dels acords parlats a la reunió, adjuntem a la dreta d’aquesta pantalla l’enllaç als plànols i el projecte, tenint clar, però, que per part d’aquest equip de govern no es durà a terme.

Arxivat a: General
Barri de La Font de Sant Joan

Arxius adjunts