Portada > Actualitat > Notícies > La 8a Fira del Tomàquet aplega més de 1.100 persones i es consolida com a referència dins del sector

La 8a Fira del Tomàquet aplega més de 1.100 persones i es consolida com a referència dins del sector

24/07/2017

El Show cooking s'erigeix com l'activitat estrella, amb 260 persones entre dissabte i diumenge

La 8a Fira del Tomàquet, celebrada aquest passat cap de setmana a La Fàbrica, va tornar a deixar palès que s’ha consolidat com un dels referents del sector dins de la comarca. Durant dissabte i diumenge, més de 1.100 persones van passar pel recinte del Rieral venint des de poblacions tan diverses com Barcelona, Terrassa, Sabadell o, fins i tot, Puigcerdà. La gent va poder comprar en alguna de les 19 parades instal·lades a l’exterior de La Fàbrica, destinades a productors de tomàquets, pans, melmelades, llavors i olis.

Dins d’aquesta vuitena edició no van faltar activitats ja habituals d'aquesta fira. La que més gent va reunir va ser el Show cooking, on es van elaborar 8 tapes, cuinades en directe, fetes amb tomàquets de varietats locals. Entre dissabte i diumenge, 260 persones van accedir a la sala Muriel Casals de La Fàbrica per visualitzar i degustar diverses tapes elaborades per 9 restaurants del col·lectiu Cuina VO.

Altres activitats d’èxit van ser els tasts de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d’Slow Food Vallès i amb explicacions del cuiner Pep Salsetes, les visites a l’hort de l’Espelt guiades per Ricard Alcojor, on va explicar el procés de plantació dels tomàquets, i els tallers de com assecar tomàquets o de la biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris, on van passar-hi més d’un centenar de persones.

Arxivat a: General
El tomàquet, protagonista de la fira
Un moment del tast de varietats antigues de tomàquets
Sala Muriel casals plena a vessar, durant el Show cooking
Taller pràctic sobre la biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris
Visita a l'hort de l'Espelt, amb Ricard Alcojor