Portada > Actualitat > Notícies > El ple municipal aprova una partida de 4.250 euros per acollir una família de refugiats de cara a la tardor

El ple municipal aprova una partida de 4.250 euros per acollir una família de refugiats de cara a la tardor

25/07/2017

Amb els vots a favor de PU, I-ERC, PDeCAT i ICV-EUiA i l’abstenció del PSC

El ple ordinari celebrat aquest passat dijous al vespre a la Biblioteca, va servir per aprovar la modificació de crèdit 8/2017, valorada en 14.250 euros, i que servirà per crear una partida de mesures d’urgència d’habitatges buits i d’acollida a persones refugiades. D’aquests, 10.000 euros serviran per a mesures contra els pisos buits instal·lant portes anti-palanca i els 4.250 restants per a l’acollida d’una família de refugiats, prevista per a la tardor. Aquests 4.250 euros es desglossen de la següent forma: 3.386 euros per facilitar el lloguer d’un pis d’acollida, 500 euros per a necessitats diverses (compra de mobiliari, urgències, etc.) i 363 euros per a subministraments bàsics com la llum. La modificació de crèdit va aprovar-se amb l’única abstenció del PSC. El regidor socialista, Abraham Requena, va justificar el seu vot per "coherència", fent referència a que el seu partit, en el seu dia, no va votar a favor del pressupost 2017. El regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va justificar el vot favorable davant "la necessitat de sentir-nos part d’un poble solidari amb la gent refugiada". La regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, es va mostrar "contenta i emocionada" per tenir a Santa Eulàlia un col·lectiu com SER Refugiats que treballa per acollir famílies refugiades.

L’altre modificació de crèdit que es va aprovar va ser la 7/2017, que servirà per fer una amortització anticipada de préstecs per un import de 265.708 euros. La regidora d’Economia, Montse Torras va valorar-ho positivament, explicant que aquesta operació permetrà que l’Ajuntament s’estalviï 146.000 euros. El regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, es va mostrar conforme al·ludint que això suposarà “més possibilitats d’inversió pel poble”. El regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar l’abstenció pel mateix motiu que l’anterior, fent al·lusió a la “coherència política”. El punt va quedar aprovat amb l’única abstenció del PSC.

El ple municipal també va aprovar el compte general 2015 de l’Ajuntament i Set Comunicació (amb només l’abstenció d’I-ERC) i el calendari de festes locals per al 2018 (on van quedar fixats com a festius el 27 de juliol i el 10 de desembre).

La regidora d’ICV-EUiA, Elvira Mas, va presentar una moció pel rebuig del comportaments corruptes a les Administracions públiques i la vida política. Aquesta va ser aprovada per unanimitat. Pots trobar el document complet de la moció adjunt a aquesta pantalla.

En el torn de precs i preguntes, el regidor del PSC, va denunciar l’alta velocitat en que passen alguns cotxes pel camí de Caldes, a l’alçada del bar Daniel’s, reclamant mesures per evitar atropellaments com el de fa 2 mesos en aquest punt. L’alcalde Francesc Bonet, va proposar la instal·lació d’un radar de velocitat no sancionador, per tal d’obtenir dades estadístiques i poder actuar a partir d’aquestes.

Arxivat a: General
Ple ordinari 20-7-17

Arxius adjunts