Portada > Actualitat > Notícies > El transport públic torna a imposar-se al vehicle privat a la Cursa de Transports Interurbana 2017

El transport públic torna a imposar-se al vehicle privat a la Cursa de Transports Interurbana 2017

21/09/2017

El bus e7 i el metro avantatgen en 8 minuts al cotxe

L’Ajuntament de Santa Eulàlia va participar ahir, com ja va sent habitual aquests últims anys, a la 7a Cursa de Transports Interurbana, ubicada dins del marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017. La iniciativa, impulsada per la PTP (Promoció del Transport Públic), va ser possible gràcies a la col·laboració de nombrosos ajuntaments del Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès, i de voluntaris i voluntàries.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, Cristina Fígols, va ser l’encarregada de desplaçar-se en cotxe fins a l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat, a Barcelona, mentre que una comitiva de regidors i tècnics d’Ajuntaments de la Vall del Tenes van fer ús del bus exprés e7 i del metro per arribar fins al mateix punt. Les estadístiques del temps de viatge, costos econòmics i impactes sobre el canvi climàtic, però, van ser totalment diferents un cop arribats a la capital catalana.

L’e7 i el metro van cobrir els 33,6 quilòmetres de distància en un temps d’1 hora i 14 minuts, mentre que el cotxe ho va fer en 1 hora i 22 minuts, amb una diferència final de 8 minuts. Els costos econòmics van ser encara més evidents: l’e7 i el metro van tenir un cost de 2,68 euros (essent una T-10 de 3 zones el bitllet utilitzat), mentre que el cost del trajecte amb cotxe va ser de 18,95 euros (incloent-hi el pàrquing i el peatge). Per últim, pel que fa a les emissions de CO2, la combinació de transport públic va generar 2,839 ppm, mentre que la de cotxe en va produir 5,019 ppm. Un cop més, doncs, ha quedat demostrat que l’ús del transport públic és molt més ràpid, econòmic i saludable pel nostre medi ambient.

Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar els resultats detallats de la Cursa de Transports Interurbana 2017 de tots els municipis que han participat a l’edició d’enguany.

Cursa de Transports Interurbana 2017

Arxius adjunts