Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia acollirà una família de refugiats a mitjans d’octubre

Santa Eulàlia acollirà una família de refugiats a mitjans d’octubre

29/09/2017

L’Ajuntament signa un conveni amb el CCAR per afavorir la inclusió d’aquestes persones

Santa Eulàlia de Ronçana acollirà, a mitjans del proper mes d’octubre, una família refugiada vinguda des de Veneçuela. Ahir mateix, l’Ajuntament de Santa Eulàlia va signar un conveni amb el CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) per tal de donar acollida a persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades. El conveni estableix el compromís del consistori a posar a disposició de la unitat familiar acollida un habitatge i donar suport i acompanyament en el que sigui necessari. De fet, des del mateix Ajuntament s’han facilitat tots els tràmits burocràtics per tal de posar al servei d’aquesta família un habitatge del municipi. Tanmateix, el CCAR es compromet a assessorar l’Ajuntament pel que fa a les necessitats socials i laborals de les persones acollides.

A l’acte de la signatura del conveni hi van assistir, entre d’altres, Oscar Morales, tècnic d’intervenció social del CCAR, l’Alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, la regidora de Benestar Social, Anna Montes, i personal tècnic dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Amb l’arribada d’aquesta família, Santa Eulàlia veurà complert el seu objectiu d’acollir després de declarar-se, el passat mes de gener, “poble acollidor”. Una fita treballada entre el grup SERRefugiats i la regidoria de Benestar Social, on conjuntament s’encarregaran de donar suport en la socialització d’aquesta família. Entre altres recursos, el grup de SERRefugiats facilitarà quatre mentores. Cal recordar que el ple ordinari municipal del passat mes de juliol ja va aprovar una partida de 4.250 euros, ampliant la partida de Benestar Social, per facilitar el lloguer d’un pis d’acollida i cobrir necessitats diverses i subministraments bàsics.

Des de l’Ajuntament de Santa Eulàlia es vol fer una crida als seus ciutadans i ciutadanes per tal que col·laborin, en mesura del que sigui possible, donant suport material a la nova família acollida i proposant-se com a voluntaris per facilitar la inserció social i laboral. Per fer-ho, només cal posar-se en contacte amb els Serveis Socials de l’Ajuntament trucant al 93 844 80 25 (extensió 2), mitjançant el correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) (a l'atenció de la regidora de Benestar Social, Anna Montes) o contactant amb el grup de SERrefugiats a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar la carta demanant col·laboració ciutadana.

Arxivat a: General
L'alcalde Francesc Bonet i Oscar Morales, del CCAR, signant el conveni

Arxius adjunts