Portada > Actualitat > Notícies > La 5a Festa del Pagès, dedicada a la matança del porc, tindrà lloc el 12 de novembre a La Fàbrica

La 5a Festa del Pagès, dedicada a la matança del porc, tindrà lloc el 12 de novembre a La Fàbrica

24/10/2017

Hi haurà preparació de carns i botifarres, esmorzar i dinar popular, jocs tradicionals i exposició fotogràfica

La 5a Festa del Pagès tindrà la matança del porc com a protagonista. El proper 12 de novembre, de 9 del matí a 2 del migdia, el recinte de La Fàbrica acollirà diverses activitats. Les exposem a continuació:

- 9.00: Inici de la festa. Vine a veure com es preparen les carns i es fan les botifarres.

- 10.00h: Esmorzar de brasa. Pa amb tomàquet, carn i botifarres a la brasa i beguda per 3 euros.

- 11.00 a 13.00h: Vine a participar en els jocs tradicionals al pàrquing de La Fàbrica (bitlles catalanes, ferradura, tiratxines, bèlit, etc.)

- 14.00h: Dinar popular. Amanida, botifarra amb mongetes i cansalada, embotits, postres i beguda per 8 euros.

Durant tot el dia hi haurà una exposició fotogràfica amb imatges cedides pels propis veïns sobre aquesta pràctica. Els tiquets es vendran el mateix dia de la festa, a La Fàbrica.

L'Ajuntament vol deixar clar que en cap cas es sacrificarà cap animal en directe, ja que el porc vindrà mort i trossejat de l'escorxador. Cal recordar que en anys anteriors s’han dut a terme altres treballs de camp com el llaurar i l'aplanar, el segar i el batre, la verema i l'obtenció de la mongeta del ganxet. Uns treballs que des de la Regidoria de Promoció Econòmica es recuperen amb la intenció de dignificar la feina dels nostres avantpassats.

Arxivat a: General
Matança del porc
Matança del porc