Portada > Actualitat > Notícies > El Fòrum d’Educació Pep i Laia tria 4 projectes educatius per dur a terme a Santa Eulàlia

El Fòrum d’Educació Pep i Laia tria 4 projectes educatius per dur a terme a Santa Eulàlia

15/01/2018

Una quarantena de persones hi formen part

Aquest passat dissabte es va dur a terme el Fòrum d’Educació Pep i Laia, on unes 40 persones van acostar-se fins a La Fàbrica per decidir els projectes educatius per dur a terme al poble de Santa Eulàlia. La primera part de la jornada va estar centrada en la presentació de les diferents propostes que el Grup Impulsor havia estat treballant des del passat mes d’octubre. Aquestes van ser totes les propostes, dividides en 4 categories:

Propostes taller àmbit escola:

-Creació d’una comissió per a la millora dels patis de les escoles.

-Donar eines als infants i adolescents per a treballar l’esforç, l’atenció, l’autocontrol, millorar l’èxit escolar i prevenir l’abandonament d’aquest.

-Fomentar el contacte entre les dues escoles de primària.

-Foment de l’alimentació saludable i el consum de proximitat.

Propostes taller àmbit fora escola:

-Extraescolars amb família: artístiques.

-Creació d’un centre excursionista per a famílies.

-Creació d’una comissió de coordinació per les extraescolars entre les escoles.

-Projecte infants en moviment (emocions, nutrició i esport).

-Gestió del banc del temps.

-Descentralitzar la utilització dels espais públics.

Propostes taller transició escola treball:

-Coordinació del transport per a desplaçar-se.

-Vinculació formació professional-territori.

-Escola d’adults mancomunada i ensenyament d’idiomes.

-Recuperació de masies antigues i aprofitar-les com espais pel jovent.

-Formació professional: Arts i oficis / Agricultura ecològica / Audiovisual.

Propostes taller poble educador:

-Foment del coneixement de l’entorn.

-Fomentar el respecte per les diversitats i el civisme.

-Foment de les relacions intergenaracionals.

-Creixement personal i esperit crític.

-Generar espais de coneixement.

Un cop presentades les propostes, i després d’un petit piscolabis, els allí presents es van dividir en 4 tallers per tal de triar un dels projectes i dur-lo a votació al Fòrum d’Educació. Aquests van ser els projectes triats i els punts que van obtenir:

Taller àmbit escola: Creació d’una comissió per a la millora de patis de les escoles. També conegut com a “pati viu”, l’objectiu és que els alumnes, durant l’hora del pati, tinguin a l’abast altres materials, com troncs, plantes, etc. (9 punts).

Taller àmbit fora escola: Projecte infants en moviment (emocions, nutrició i esport). És un programa d’educació multidisciplinari i integral per promoure una alimentació equilibrada i un estil de vida saludable (14 punts).

Taller transició escola treball: Escola d’adults mancomunada i ensenyament d’idiomes. Escola d’adults, amb la implicació dels 4 municipis de la Vall del Tenes, on permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals (2 punts).

Taller poble educador: Generar espais de coneixement. Aprofitar a la gent del poble, que ha treballat en matèria educativa, per tal que pugui oferir debats, xerrades i tallers (15 punts).

A partir d’ara, aquests 4 projectes seran presentats al Grup Motor (format per polítics i tècnics de l’Ajuntament) i als diferents partits polítics municipals, per tal que puguin fer una valoració d’allò que necessita i vol el poble de Santa Eulàlia. 

Cal destacar que els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Sagrera i Ronçana també van tenir el seu moment per a la presentació dels projectes, ja que des del Fòrum d'Educació se'ls va convidar a participar-hi. En aquest cas, la proposta escollida va ser organitzar, cada divendres a La Fàbrica, un espai de discoteca, on una part dels beneficis de les entrades anirien destinats a projectes solidaris.

Fòrum d'Educació Pep i Laia
Fòrum d'Educació Pep i Laia
Fòrum d'Educació Pep i Laia