Portada > Actualitat > Notícies > El bus exprés e7 arriba al milió d’usuaris

El bus exprés e7 arriba al milió d’usuaris

03/04/2018

La línia de transport públic obté la xifra rècord amb 43 expedicions diàries, 21 en sentit Vall del Tenes i 22 en sentit Barcelona

El passat mes de març, la línia de Bus exprés del Corredor del Tenes va arribar al milió d’usuaris des de el seu inici, el 5 de juliol de 2010. La xarxa Exprés.cat connecta diàriament, a través de la línia e7, Riells del Fai, Bigues, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Parets del Vallés amb l’intercanviador de la Sagrera a Barcelona, on enllaça amb la xarxa de transport públic de la capital. El servei també forma part del sistema tarifari integrat, amb els avantatges que això suposa per l’usuari. El recorregut sencer es fa en tan sols 45 minuts en un desplaçament confortable, amb 43 expedicions diàries, 21 en sentit Vall del Tenes i 22 en sentit Barcelona, que faciliten la mobilitat sostenible de la nostra ciutadania.

L’e7 va néixer com a resposta a la necessitat detectada, pels municipis que integren el Corredor del Tenes, de disposar d’un servei de transport sostenible, a nivell econòmic, ambiental i social, per tal de cobrir l’important demanda de connexió ràpida i eficaç amb Barcelona, essent una alternativa a la utilització del vehicle privat. La qualitat del servei i l'aposta per l'increment en les freqüències de les expedicions, que es va materialitzar a principis d’any amb un l’increment del quasi un 60%, ha generat una resposta molt positiva per part del usuaris. La satisfacció dels usuaris amb l’e7 es veu reflectida en l’increment interanual dels dos primers mesos de l’any, que s’ha situat en el 27%. De seguir en aquesta línia, es podria arribar als 245.000 passatgers transportats al llarg de 2018.

La línia va començar amb el nom de 777 i amb el color vermell com a distintiu. El primer any d’activitat, 23.323 passatgers van fer ús del servei. Al setembre de 2013 la línia va passar a estar integrada a la xarxa exprés.cat impulsada per la Generalitat. Amb aquest canvi es va produir una remodelació del servei, passant a anomenar-se línia e7, augmentant la freqüència de les expedicions i canviant el seu color vermell pel verd característic de la xarxa exprés.cat. L’any 2013 es va finalitzar amb 98.512 usuaris transportats. El nombre d’usuaris continua augmentant any rere any, on prova d’això és que els primers 500.000 passatgers acumulats es van assolir l’any 2015, després de cinc anys de servei, i gràcies a les constants millores i a l’acceptació per part dels usuaris. En menys de tres anys s'ha doblat el nombre d’aquests, arribant al milió de passatgers transportats des de la posada en marxa d'aquest servei.

Bus exprés e7