Portada > Actualitat > Notícies > Comencen les obres del col·lector d’aigües residuals de Can Met i Can Maset

Comencen les obres del col·lector d’aigües residuals de Can Met i Can Maset

20/04/2018

Està previst que els treballs tinguin una durada d’entre 4 i 6 mesos

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de construcció del col·lector definitiu d’aigües residuals de Can Met i Can Maset, altrament conegudes com a col·lector del Torrent de les Tres Pedres. Aquests treballs serviran per reconduir les aigües del clavegueram dels barris de La Primavera, els Ametllers, Can Met, Can Maset i el Camí de la Serra amb el sistema de sanejament que actualment passa pel barri del Rieral.

L’inici de les obres s’han començat des de la cota més baixa del col·lector, ubicada al carrer Verge del Remei i prosseguirà el seu trajecte en pendent ascendent resseguint el Torrent de les Tres Pedres. Ahir dijous es va començar a fressar i a aixecar el paviment d'aquest carrer, i avui divendres ja han començat a instal·lar el nou clavegueram amb canonades de formigó armat de diàmetre nominal de 400mm, amb endoll de campana i junta d’estanqueïtat anti arrels. El nou col·lector funcionarà per gravetat i amb els diàmetres dimensionats per tal de desaiguar el conjunt d’aquests barris. Cal recordar que l’actual sistema té un funcionament de bombeig a través d’una canalització provisional que es va haver de fer d’urgència a principis de l’any 2011 arran d’un suposat abocament incontrolat d’aigües residuals.

Aquesta obra està subvencionada per la Diputació de Barcelona per un import de 1.086.628,40 euros. La licitació, duta a terme pel Consorci Besòs Tordera, va adjudicar l’execució de l’obra a l’empresa PRYCSA i la direcció de les obres a l’enginyeria DBA Estudis i Projectes. Està previst que les obres tinguin una durada d’entre 4 i 6 mesos.

Durant el transcurs de les obres es pot veure afectat el trànsit en l’àmbit de les mateixes. Concretament, la primera fase de l’obra preveu el tall al pas de vehicles del carrer Verge del Remei, entre el carrer Verge de Núria i el Camí de Can Torras. De cara a aquest proper dilluns, dia 23 d’abril, està previst que s’iniciï el tram de col·lector que discorre pel camí de Can Tabaquet, on durant el transcurs de les obres es veurà afectat el trànsit en l’àmbit del vial.

Arxivat a: General
Obres col·lector d'aigües residuals de Can Met i Can Maset
Obres col·lector d'aigües residuals de Can Met i Can Maset
Obres col·lector d'aigües residuals de Can Met i Can Maset
Obres col·lector d'aigües residuals de Can Met i Can Maset
Obres col·lector d'aigües residuals de Can Met i Can Maset