Portada > Actualitat > Notícies > Subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial per al 2018

Subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial per al 2018

02/07/2018

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 31 de juliol

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert el període per presentar les sol·licituds per optar a un ajut per tal de rehabilitar edificis d’ús residencial. Aquesta és una subvenció destinada a rehabilitar elements comuns i espais privatius comunitaris d'edificis d'ús residencial, per obres de conservació, millora de la qualitat i sostenibilitat o per realitzar ajustos raonables en matèria d'accessibilitat. Bona part de les mesures subvencionables estan relacionades amb millores que repercuteixen en el consum energètic dels edificis. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 31 de juliol.

Els edificis han de complir els següents criteris d’antiguitat:

  • Per a les actuacions de conservació dels fonaments, estructura, instal·lacions existents ,definides a la base 2.1.a) de la línia 2, els edificis han d’haver estat construïts o acabats abans de l’any 1996.
  • Per a les actuacions de conservació de l’envolupant (cobertes, terrats, façanes ,patis i mitgeres ) definides a la base 2.1.b) de la línia 2 i per a les actuacions de la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat de la línia 1, els edificis han d’haver estat construïts o acabats abans de l’any 2007.
  • Per a les actuacions per a la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat, definides a la base 2.2 de la línia 2, no es requereix el requisit d’antiguitat.

El 70 % de la superfície construïda sobre rasant de l'edifici, com a mínim, ha d'estar destinada a habitatge. No computa la superfície en planta baixa si aquesta és d’ús diferent a habitatge. Un mínim del 50 % d’aquests habitatges han de ser el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris, en totes les fases del procediment. En el cas d’habitatges unifamiliars han de ser el domicili habitual i permanent en el moment de sol·licitar la subvenció.

Inspecció tècnica prèvia

Els edificis han de disposar, amb caràcter obligatori i previ a la sol·licitud d'ajuts, de l'informe d'avaluació de l'edifici  amb els següents documents:

1.-L'informe d'inspecció tècnica de l'edifici (IITE) s'ha d'haver presentat davant l'organisme competent de la Generalitat de Catalunya per sol·licitar el certificat d'aptitud de l'edifici abans de  presentar la sol·licitud de subvenció. 

  • Perquè es considerin vàlids els IITE elaborats a l'empara del Decret 187/2010, de 23 de novembre, s'han d'haver presentat davant de l'Agencia de l'Habitatge de Catalunya i haver estat admesos i resolts amb el certificat d’aptitud d’apte i vigent.
  • Perquè es considerin vàlids els IITE elaborats a l'empara del Decret 67/2015, de 5 de maig, s'han d'haver presentat davant l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, en un termini màxim de quatre mesos des que es van emetre i sempre amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud. 

2.-El certificat d'eficiència energètica de l'edifici (CEE) diligenciat per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN),amb l’etiqueta energètica corresponent

Les obres s'han de començar en un termini màxim de 8 mesos des de la data de notificació de la resolució de la subvenció. Un cop iniciades les obres, la persona o entitat beneficiària, haurà de presentar a l’Agència d l’Habitatge, el comunicat d'inici d'obres, mitjançant el model normalitzat, en el termini màxim d'un mes des del seu inici i la llicència municipal definitiva d’obres. 

El termini per a l’execució de les obres de rehabilitació no pot excedir els 24 mesos comptats des de la data de notificació de la resolució d’atorgament de la subvenció. La pròrroga del termini d'execució s'ha de sol·licitar i concedir de forma expressa. Si en el termini d'un mes comptat a partir de la presentació de la sol·licitud de pròrroga no s'ha dictat resolució, s'entendrà denegada.

Per a més informació podeu accedir al portal web de l'Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Arxivat a: General
Subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial