Portada > Actualitat > Notícies > Xeringues, agulles i punxants, a la Deixalleria!

Xeringues, agulles i punxants, a la Deixalleria!

13/12/2018

La campanya, promoguda des de l’Agència Catalana de Residus, entra en vigor a partir d’avui

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Residus, convida a tots els ciutadans que a partir d’avui facin ús de xeringues, agulles, llancetes i punxants originats en qualsevol tractament domiciliari, a dur-los fins a la Deixalleria. Fins ara, tots aquests residus s’havien de llençar, dins del seu corresponent pot, a la bossa de la resta.

Des d’avui dijous, un cop utilitzades les xeringues o agulles, primerament caldrà protegir-les amb el seu corresponent tap o caputxó. Seguidament s'hauran de dipositar en un recipient rígid i de plàstic (ampolles d’aigua, detergent, refresc, etc.) fins a omplir-lo. Quan el recipient ja estigui ple, caldrà dur-lo a la Deixalleria, on s’haurà de dipositar dins del contenidor específic homologat per a la recollida de residus sanitaris. Finalment, aquests residus seran recollits i gestionats per una empresa autoritzada per a la seva gestió.

Tanmateix, des de l’Ajuntament de Santa Eulàlia es recorda que l’horari de la deixalleria municipal és el següent:

- Dimarts de 16 a 19 h.

- De dimecres a divendres de 9:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h.

- Dissabte de 9 a 15 h.

- Diumenge de 9 a 14:30 h.

Xeringues, agulles i punxants, a la Deixalleria!
Xeringues, agulles i punxants, a la Deixalleria!