Portada > Actualitat > Notícies > Ses Majestats reben l’escalf d’un miler de persones en una cavalcada marcada per la campanya #BaltasarDeVeritat

Ses Majestats reben l’escalf d’un miler de persones en una cavalcada marcada per la campanya #BaltasarDeVeritat

07/01/2019

La creació de noves carrosses va ser una altra de les grans novetats

La cavalcada de Reis 2019, celebrada dissabte passat a la tarda, va tornar a aplegar centenars de famílies il·lusionades per rebre a Ses Majestats. Melcior, Gaspar i Baltasar van rebre l’escalf dels més petits, que il·lusionats, esperaven veure’ls desfilar en les seves majestuoses carrosses. Unes carrosses que enguany van comptar amb el disseny i l’elaboració de diversos voluntaris. De fet, aquest any va haver-hi una comissió encarregada de les carrosses, que van dissenyar i crear les estructures dels Reis. Paral·lelament va haver-hi una altra comissió encarregada d’elaborar la carpa de Ses Majestats.

Pel que fa la cavalcada, a més a més de les habituals carrosses amb els Reis i els seus respectius patges, va comptar amb la presència de la Colla gegantera (amb la Laia gegantona), la Colla de Diables de la Vall del Tenes (amb entorxes, tabals i carbó), el grup musical Ron and Papas, els Mummis i el Retro Car Club Ronçana. Enguany, l’Ajuntament es va sumar a la campanya #BaltasarDeVeritat, promoguda per l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, per tal que el Rei negre i els seus patges no anessin pintats.

Un cop arribats al recinte del Rieral, Ses Majestats van rebre la clau per obrir totes les cases del poble per part de l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet. Seguidament, la gegantona Laia va ser la primera a fer entrega de la seva carta als Reis. A continuació, Melcior, Gaspar i Baltasar van començar a rebre un per un a tots els nens i nenes. En una nit freda, i per fer més dolça l’espera, Ronçana Comerç Actiu va oferir una xocolatada a tots els allí presents, repartint un total de 980 racions. L'organització calcula que un miler de persones van formar part de la cavalcada.

Cal recordar que, abans de l’inici de la cavalcada, els Reis no es van oblidar de visitar a la gent gran del poble, fent parada a la residència de Santa Eulàlia i la residència La Vall, a més a més del casal d’avis a la seva arribada a La Fàbrica.

Des de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i la Regidoria de Festes, es vol agrair la col·laboració i participació de totes les persones, entitats i comerços que van fer que la Cavalcada de Reis fos màgica: Colla de Gegants, Correus i el grup de famílies missatgeres, grup local Ron and Papas acompanyats de les Mummis, Retro Car Club Ronçana, Colla de Diables la Vall del Tenes, comerços, persones voluntàries, entitats que han facilitat la logística i el desenvolupament de la cavalcada (Ronçana Comerç Actiu, AAVV La Primavera, Grocs, Jomi, Jardí Pi, Casals, Can Ferrer, Can Duran i Can Brustenga), Ses Majestats, els patges reals de tarda i nit, voluntàris, Jordi del Rio (membre fundador de la futura Protecció Civil de Santa Eulàlia de Ronçana), La Taka, Porta’m brigada, policia, Canal SET i els speakers Dolors i Toni.

Des de l’Ajuntament també es vol conèixer l’opinió de totes les persones que van viure la cavalcada mitjançant el següent qüestionari: Valoració de la cavalcada de Reis 2019

Melcior, Gaspar i Baltasar rebent la clau per part de l'alcalde
La gegantona Laia entregant la seva carta als Reis Mags
Ses Majestats, atenent als nens i nenes de Santa Eulàlia