Portada > Actualitat > Notícies > Inaugurat oficialment l’itinerari de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt

Inaugurat oficialment l’itinerari de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt

24/01/2019

Els alcaldes d'ambdós municipis emplacen a la Diputació a seguir treballant en un futur per ampliar la connexió a peu fins a Bigues

Avui a la tarda ha quedat inaugurat oficialment l’itinerari de vianants que uneix Santa Eulàlia de Ronçana i Lliçà d’Amunt. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, l’arquitecta municipal, Maria Poble, el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, el gerent de serveis d’infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació, Vicenç Izquierdo, i el cap de l’oficina tècnica de planificació de la Diputació, Valentí Aceña. No han faltat, tampoc, diversos representants de l'arc municipal santaeulalienc.

Els alcaldes d’ambdós municipis, acompanyats del diputat Fàbrega, han començat l'acte dels parlaments des de la cruïlla del camí de Can Sabater. Bonet ha volgut donar les gràcies a la Diputació i a Jordi Fàbrega per "creure en el projecte des del principi". L'alcalde de Santa Eulàlia ha afegit que ara cal "gaudir-lo i respectar-lo" i ha aprofitat la presència de Fàbrega per emplaçar a la Diputació a abordar en el futur la connexió fins a Bigues per tal de connectar tot el tram de la Vall del Tenes. Per la seva banda, Simón ha agraït l'aposta valenta de la Diputació per haver realitzat aquest itinerari. "Sé que ja esteu treballant en la connexió per a vianants entre Lliçà d'Amunt i Granollers, però em sumo a la petició de l'alcalde de Santa Eulàlia per unir els quatre municipis de la Vall del Tenes", ha afegit Simón. L’últim en parlar, el diputat Fàbrega, ha remarcat que amb aquests itineraris "busquem nous tipus de comunicació que vagin més enllà dels vehicles. La mobilitat l'hem d'entendre com a integració social, podent-nos desplaçar d'una forma lliure i sostenible". Per al diputat, aquesta obra "transversal" ha de promoure la mobilitat sostenible, en una carretera on "passen 8.200 vehicles a diari, multiplicant per quatre el que és normal". Seguidament, Bonet, Simón i Fàbrega han sigut els encarregats de tallar la cinta inaugural. A continuació, tots els allí presents han recorregut un tram de l'itinerari de vianants en direcció a Santa Eulàlia fins arribar a les cases d’en Lluïset, on han pogut gaudir d’un petit piscolabis.

Cal destacar, tanmateix, que avui han començat a funcionar els fanals que hi ha al llarg de l'itinerari, donant il·luminació al recorregut. L’itinerari, finalitzat el novembre de 2018, té una llargada de 703 metres i una amplada de 2,5, amb un pressupost licitat de 446.490 euros, finançats gairebé en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona. El camí s’ha fet segregat de la via principal, a la carretera BV-1435 per facilitar la mobilitat a peu entre els barri del Rieral i Lliçà d’Amunt de forma segura, ja que fins ara s’havia de fer parcialment per calçada, amb el perill que això comportava.

Inaugurant l'itinerari de vianants. D'esquerra a dreta: Bonet, Simón i Fàbrega
Els alcaldes de Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt, amb el diputat
La comitiva ha recorregut part de l'itinerari en direcció a Santa Eulàlia
Durant el trajecte han passat per davant de la bassa de Can Falgar
L'itinerari ja disposa dels punts de llum en funcionament
L'itinerari té una llargada de 703 metres
Un piscolabis ha posat el punt i final a l'acte d'inauguració