Portada > Actualitat > Notícies > Poble Unit repeteix ‘sorpasso’ i guanya per majoria absoluta a Santa Eulàlia

Poble Unit repeteix ‘sorpasso’ i guanya per majoria absoluta a Santa Eulàlia

27/05/2019

El partit liderat per Francesc Bonet obté nou regidors, quatre més que a les eleccions municipals de 2015

Igual que fa 4 anys, Poble Unit va tornar a donar la sorpresa a les eleccions municipals de 2019 a Santa Eulàlia de Ronçana. L’any 2015 ho va fer irrompent, contra tot pronòstic, en els seus primers comicis al municipi obtenint fins a 5 regidors. Ahir diumenge, ho va fer guanyant per majoria absoluta aconseguint 9 regidors sobre 13 possibles. El partit liderat per l’actual alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va obtenir 1.996 vots, rècord en unes municipals a Santa Eulàlia. S’ha de retrocedir fins a l’any 2011 per poder trobar l’anterior màxim nombre de vots en unes eleccions al nostre poble, quan aleshores l’alcaldable Joaquim Brustenga, cap de llista de Convergència i Unió, va obtenir l’aval de 1.129 paperetes. Els resultats històrics obtinguts ahir per Poble Unit, però, no superen el rècord en percentatge de vot en la història del municipi, fixat en un 65% a favor de la Convergència i Unió de Josep Uñó, l’any 1991. En aquesta ocasió, Poble Unit ha obtingut un percentatge del 56%.

A més a més dels gairebé dos milers de vots per a Poble Unit, es van comptabilitzar 559 paperetes per a Independents-Esquerra (16% dels vots i 2 regidors), 279 per a Ciutadans (8% dels vots i 1 regidor), 243 per a SER-CP-PSC (7% dels vots i 1 regidor), 179 per a la Candidatura d’Unitat Popular (5% dels vots i sense representació), 169 per a Junts per Santa Eulàlia (5% dels vots i sense representació) i 69 per a Contigo Somos Democracia (2% dels vots i sense representació). També es van comptabilitzar 28 vots en blanc i 21 nuls. Dels 5.640 electors que estaven cridats a les urnes, van acabar exercint el seu dret a vot 3.543 santaeulaliencs i santaeulalienques, el que equival a un 63% de participació, 6 punts més que a les eleccions del 2015.

Aquests resultats fan que Poble Unit hagi obtingut 4 regidors més respecte als anteriors comicis, que Independents Esquerra n’hagi perdut 2, que el Partit Socialista mantingui el regidor que té i que Ciutadans irrompi per primer cop a l’arc municipal santaeulalienc amb 1 regidor. Tanmateix, Junts per Catalunya es queda sense representació a Santa Eulàlia per primera vegada des de la celebració de les primeres eleccions municipals en Democràcia de l’any 1979, aleshores inscrits amb el nom de Convergència i Unió. La CUP i Contigo, que també es presentaven per primera vegada a unes eleccions a Santa Eulàlia, tampoc van acabar traient representació.

Amb tot, els regidors i regidores que composaran el consistori a Santa Eulàlia de Ronçana durant la legislatura 2019-2023 seran els següents:

- Poble Unit: Francesc Bonet (alcalde), Anna Montes, Jordi Orriols, Anna Viura, Manel Imedio, Marta Domínguez, Jordi Carreras, Mònica Pons i Pol Guerra.

- Independents-Esquerra: Ramon Vilageliu i Cristina Gallego.

- Ciutadans: Susana Barroso.

- Santa Eulàlia de Ronçana - Candidatura de Progrés - Partit Socialista de Catalunya: Abraham Requena.

El calendari polític de les properes setmanes estarà focalitzat en el dissabte 15 de juny, on es durà a terme l’acte de constitució del nou Ajuntament per als propers 4 anys. A partir d’aleshores, els dies posteriors serviran per configurar el cartipàs municipal per repartir les diferents regidories entre l’equip de govern.

Junts per Catalunya s’imposa a les europees

Les eleccions europees, celebrades també ahir, van deixar altres resultats amb un panorama variat a Santa Eulàlia. Junts per Catalunya es va imposar al nostre poble amb 1.136 vots (32,45% del total). La llista encapçalada per Carles Puigdemont va estar seguida de prop per Esquerra Republicana de Catalunya amb 1.033 vots (29,51%), el Partit Socialista de Catalunya amb 518 vots (14,8%), Ciutadans amb 274 vots (7,83%), Podemos-IU amb 260 vots (7,43%), el Partit Popular amb 93 vots (2,66%), PACMA amb 59 vots (2%), VOX amb 46 vots (1%), 25 vots en blanc (1%), 9 vots nuls (0%) i 57 vots a altres partits (2%). Dels 5.637 votants que estaven censats, van acabar exercint el seu dret 3.510 persones, el que equival a un 62% de participació, una xifra molt similar a les municipals.

Arxivat a: General
Poble Unit celebra la victòria de les municipals
La participació a Santa Eulàlia va arribar fins al 63%
La sala Muriel Casals de La Fàbrica, centre de votació
Un dels votants, vestit de ciclista
Un nen dipositant la butlleta dins de l'urna
Les municipals 2019 va comptar amb la presència de set partits
El recompte de vots es va allargar fins a la mitjanit
Una de les meses, fent el recompte de vots
L'alcalde Francesc Bonet repetirà mandat
Canal SET va cobrir les eleccions municipals 2019 a Santa Eulàlia
La feina de Canal SET, des de darrera les càmeres
Resultats eleccions municipals 2019
Resultats eleccions municipals 2015