Portada > Actualitat > Notícies > La 10a Fira del Tomàquet comptarà amb la participació de la cuinera Carme Ruscalleda en el primer concurs de cuina

La 10a Fira del Tomàquet comptarà amb la participació de la cuinera Carme Ruscalleda en el primer concurs de cuina

09/07/2019

La reconeguda trobada de productors locals tindrà lloc els dies 20 i 21 de juliol a La Fàbrica

La 10a Fira del Tomàquet, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de juliol al recinte del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, ja escalfa motors amb l’objectiu de celebrar com cal la primera dècada d’existència d’aquesta prestigiosa fira. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, amb col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, s’han organitzat activitats ja habituals en aquests darrers anys com són les visites a l’hort de l’Espelt, els tallers pràctics, els show cooking o el tast de varietats antigues de tomàquets.

La gran novetat d’enguany serà la celebració del 1r Concurs de Cuina del tomàquet en cru i cuinat de varietats locals del Vallès. Tothom que ho vulgui podrà aportar un plat elaborat amb tomàquets de varietats locals del Vallès, el dissabte 20 de juliol, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d'1 del migdia. Entre els membres del jurat del concurs hi haurà la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda. Pots consultar les bases del concurs en el document adjunt a aquesta pantalla.

L’altre novetat d’aquesta 10a edició serà la possibilitat d'adquirir la samarreta o el davantal amb el logo dels 10 anys de la Fira del Tomàquet. Tanmateix, durant la jornada de diumenge es farà l’entrega de premis del concurs de disseny de la samarreta commemorativa.

A més a més, durant els dos dies de la fira els visitants podran obtenir el llibret de "Varietats antigues de tomàquets del Vallès" i comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesanal.

A continuació us detallem el programa de la 10a Fira del Tomàquet:

Dissabte 20 de juliol

- 9.30 h: 1a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

- 10.30 h: Taller pràctic: "Extractes vegetals. Guarir i revitalitzar les teves hortalisses", a càrrec de Llavors Orientals.

- 11.30 h: 2a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

- 11.30 h: Show cooking amb els cuiners de CuinaVO: "Elaboració de 3 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals". Es podrà degustar i presenciar com cuinen les quatre varietats que es degustaran (2 euros).

- 12.30 h: Tast de varietats antigues de tomàquets a càrrec de l’Slow Food Vallès. Endevina quina varietat estàs degustant i emportat un premi vermell.

- 13.15 h: Deliberació del jurat pel Concurs de Cuina amb tomàquet en cru i cuinat de varietats locals del Vallès, que estarà presidit per la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda.

- 14.15 h: Veredicte i entrega de premis del Concurs de cuina amb tomàquets.

Diumenge 21 de juliol

- 9.30 h: 1a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

- 10.30 h: Taller pràctic: "Reproducció de microorganismes: Del bosc a l’hort", a càrrec de Llavors Orientals.

- 11.30 h: 2a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

- 11.30 h: Tast de varietats antigues de tomàquets a càrrec de l’Slow Food Vallès. Endevina quina varietat estàs degustant i emportat un premi vermell.

- 12.30 h: Show cooking amb els cuiners de CuinaVO: "Elaboració de 3 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals". Es podrà degustar i presenciar com cuinen les quatre varietats que es degustaran (2 euros).

- 13.15 h: Entrega de premis del Concurs de disseny de samarreta commemorativa de la 10a Fira del Tomàquet.

Arxivat a: General
10a Fira del Tomàquet
10a Fira del Tomàquet
Concurs de cuina - 10a Fira del Tomàquet

Arxius adjunts