Portada > Actualitat > Notícies > El bus exprés e7 i el metro tornen a guanyar la partida al cotxe en la Cursa de Transports 2019

El bus exprés e7 i el metro tornen a guanyar la partida al cotxe en la Cursa de Transports 2019

18/09/2019

Amb un avantatge de 21 minuts fins arribar a Barcelona

La Cursa de Transports 2019, que enguany arribava a la seva novena edició, ha demostrat un cop més que la millor forma per desplaçar-se fins a Barcelona és fent ús del transport públic. La cursa entre el bus exprés e7 i el cotxe ha estat favorable al primer per un marge de 21 minuts.

Amb sortida des de la parada de bus de La Sala a les 9:26 h, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, Jordi Carreras, acompanyat de representants polítics i tècnics d’altres municipis de la Vall del Tenes, ha arribat fins al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona a les 10:32 h. Cal tenir en compte que l’e7 ha fet parada a la Sagrera-Meridiana i, posteriorment, tota la comitiva ha agafat la L5 del metro fins a Sants.

Per la seva part, la tècnica de Mobilitat de Santa Eulàlia, Anna Caballero, també ha agafat el cotxe des de la parada de bus de La Sala a les 9:26 h, arribant al punt de trobada de la capital catalana a les 10:53 h. Cal tenir en compte, a més a més, que el viatge amb transport privat acaba essent sempre més costós econòmicament i mediambientalment. A nivell econòmic, el cost del viatge amb transport públic ha estat de 2,74 euros (fent ús de la T-10), mentre que amb transport privat ha estat de 23,71 euros, a més a més de sumar-hi 6,11 euros del pàrquing. A nivell mediambiental, el transport públic ha generat unes emissions de CO2 de 2.895 grams per persona, mentre que el privat n'ha produït 5.627. Adjunt a aquesta pantalla podeu consultar els resultats detallats de la Cursa de Transports 2019 de tots els municipis que han participat a l’edició d’enguany.

Un esmorzar de treball per continuar millorant el servei ha posat el punt i final a aquesta activitat emmarcada dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Representants polítics i tècnics dels ajuntaments de la Vall del Tenes a la seva arribada a Barcelona
El regidor i la tècnica de Mobilitat, abans de començar la cursa
El regidor Jordi Carreras agafant l'e7 a la parada de bus de La Sala

Arxius adjunts