Portada > Actualitat > Notícies > El conserge del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, Jaume Valls, santaeulalienc de l'any

El conserge del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, Jaume Valls, santaeulalienc de l'any

25/11/2019

La 7a edició dels Premis Tardor també guardona a Santa Eulàlia Camina com a millor entitat del 2019

La 7a edició dels Premis Tardor, celebrada dissabte passat, va tornar a premiar a les millors entitats, empreses i persones de l'any 2019 a Santa Eulàlia de Ronçana. Ho va fer en una gala que va batre rècord d'assistents, amb més de 310 comensals omplint la sala Muriel Casals de La Fàbrica. Els guardonats, i els seus respectius motius, van ser els següents:

- Millor entitat cultural: Esplai Santa Eulàlia, per la recuperació del grup de 3 a 5 anys d'una entitat que compleix 40 anys, amb un grup de joves que aquest estiu ha apostat per iniciar intercanvis europeus en el món del lleure a Àustria i a Eslovènia, en el marc del programa 'Erasmus Plus'.

- Millor personatge del món de la cultura: Xavier Ciurans, per haver publicat el llibre 'Qui serem els homes?', un recull del dietari del seu avi Ton durant plena guerra civil a la batalla de l'Ebre. Una història pròxima marcada per la recerca i la investigació que es va convertir en una de les publicacions més venudes per Sant Jordi a Santa Eulàlia.

- Millor entitat esportiva: Moto Club Ronçana, pel premi que va rebre a Barcelona de la Federació Catalana de Motociclisme com a millor club organitzador del 2018, per proves com les 6 hores de derbi variant, les 3 hores d'enduro del campionat de Catalunya, les 3 hores de resistència en ciclomotor de la lliga catalana i per la trobada de motos de cada any.

- Millor personatge del món de l'esport: Júlia Lahosa, pel recent campionat de Catalunya de tardor, en 1.000 metres obstacles, pel subcampionat de Catalunya, també sub-14 en la mateixa prova i per la 6a plaça en l'estatal per equips disputat a Ciudad Real.

- Millor empresa de Santa Eulàlia: Pintors Iglesias, per haver complert 50 anys i per la capacitat d'innovació i adaptació d'una empresa familiar als nous temps que l'han fet bascular de la pintura de cases particulars a l'especialització en restauració i decoració.

- Millor entitat de l'any: Santa Eulàlia Camina, pels seus 25 anys de sortides mensuals, constants i ininterrompudes, que porten els santaeulaliencs a diversos punts de la geografia catalana i que ara els durà a iniciar un projecte amb nens i nenes a partir del Projecte Educatiu de Poble.

- Santaeulalienc de l'any: Jaume Valls, per estar sempre a disposició de persones i entitats en l'organització de qualsevol acte a La Fàbrica i per no tenir mai un 'no' per resposta en la seva activitat de conserge al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

- Premi d'honor: Lluís Galobart, aportació constants en molts camps, sobretot en la docència i la investigació. Ha estat regidor de Cultura, col·laborador històric de la revista Ronçana, de la parròquia, del Casal Parroquial i amb un paper destacat actualment a l'Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós. Llicenciat en Historia General, ha estat professor de secundària a Cardedeu i a l'institut Antoni Cumella de Granollers. Especialista en Geografia Humana ha escrit diversos llibres. Actualment treballa a l’impremta Galobart, que va fundar el seu pare i porta més de 60 anys en funcionament. Fundador de la secció de la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes i ideòleg del Joc dels Colors, que el proper juliol complirà un quart de segle.

La gala va estar presentada per l'arquitecta i aficionada al teatre, Gemma Parera, que va conduir un show teatralitzat a través de vídeos i on no va faltar-hi l'humor. La gala també va comptar amb les actuacions de l'escola de dansa Track Dance, la Coral Santa Eulàlia i la professora de música Vanessa Pulgarín. Un any més, Canal SET va cobrir l'acte enregistrant la gala, que es podrà veure de forma íntegra després del SET Informa.

El sopar va anar a càrrec de diferents restaurants de Santa Eulàlia, on es va poder degustar una amanida de quinoa amb formatge feta i salsa pesto de Bar Restaurant Pinedes del Castellet, una cresta de carn i verdures amb oli d'albergínia de Restaurant Can Mestret, una guatlla escabetxada amb carabassa de Restaurant Can Rajoler, un suquet de lluç amb llagostí de Restaurant La Bimba, un garró de porc a baixa temperatura, cremós de patata i xip de moniato de Restaurant La Mama, un iogurt amb mango i galeta de Restaurant Can Farell, vins i Caves de El Celler d'en Pep, aigües minerals de Vallès Distribucions, pa de Pastisseria d'en David i cafès de Bar La Fàbrica.

Des de l'Ajuntament es vol donar les gràcies a totes les persones que han fet possible, un any més, aquesta gala.

Fotografia de família dels guanyadors dels Premis Tardor 2019