Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament aprova una moció per al reconeixement de l’emergència climàtica i l’adopció de mesures per a fer-hi front des de Santa Eulàlia de Ronçana

L’Ajuntament aprova una moció per al reconeixement de l’emergència climàtica i l’adopció de mesures per a fer-hi front des de Santa Eulàlia de Ronçana

05/12/2019

Amb el suport de PU, I-ERC i SER-CP

El ple celebrat dijous passat, a la sala Pau Casals de la Biblioteca, va servir per aprovar una moció per al reconeixement de l’emergència climàtica i l’adopció de mesures per a fer-hi front des de Santa Eulàlia de Ronçana. La moció, presentada pel grup d’I-ERC, desgrana un total de dotze punts on tots els membres de l’arc municipal es comprometen a aplicar normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos d’efecte hivernacle a Santa Eulàlia, per tal d’arribar al balanç net zero no més tard de 2040. També s’insta a convocar d’urgència al Consell de Medi Ambient per exposar-los aquesta moció i fer-lo partícip dels compromisos i actuacions que es preveuen desenvolupar. La moció va ser aprovada per PU (9), I-ERC (2) i SER-CP (1). La regidora de Ciutadans, Susana Barroso, va excusar la seva presència al ple. Adjunt a aquesta pantalla pots consultar la moció completa.

També es va aprovar, amb els vots favorables de PU i I-ERC i el vot en contra de SER-CP, una moció en defensa de la llibertat d'expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya. Adjunt a aquesta pantalla també pots trobar la moció detallada.

També es va fer la lectura del manifest del 25-N, per part de la regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, coincidint amb la setmana contra la violència de gènere. Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar el manifest.

Mocions i manifests a banda, el punt d’interès del plenari va estar en l’aprovació de la modificació de Crèdit 20/2019, de crèdit extraordinari per la compra d’un terreny, per valor de 64.108,03 euros. Amb aquesta modificació, l’Ajuntament podrà adquirir el solar situat a la zona del pàrquing del CAP, que fins ara era de propietat bancària, podent millorar així la prestació dels serveis públics. La modificació va ser aprovada per tots els grups de l’arc municipal.

En un altre punt de l’ordre del dia, l’alcalde Francesc Bonet va informar, a pregunta d’I-ERC, que dues empreses havien mostrat interès en les obres de reparació de l’antiga escola bressol la Font del Rieral i que s'estava duent un procés negociat per tal de posar-hi solució.

Ple ordinari 28-11-19

Arxius adjunts