Portada > Actualitat > Notícies > S’inicien les obres de reforma de l’antiga Biblioteca Sant Jordi per convertir-la en el nou plató de Canal SET

S’inicien les obres de reforma de l’antiga Biblioteca Sant Jordi per convertir-la en el nou plató de Canal SET

14/01/2020

Està previst que els treballs s'executin en 6 mesos

L’antiga Biblioteca Sant Jordi, ubicada davant del jutjat de Pau i el Registre Civil, ha començat les obres de reforma per convertir-se en el nou plató de televisió de Canal SET. Durant la primera setmana s’ha dut a terme la fase d’enderroc, on s’ha tret el fals sostre, s’ha repicat el arrebossat per deixar la part de pedra vista i s’ha enderrocat l’antic lavabo per adequar-lo. A més a més, es conservaran les encavallades de fusta descobertes durant la fase d’avantprojecte que expliquen la història constructiva de l’edifici. Un equipament construït fa més de 100 anys que va servir com a escola del municipi.

Els següents passos a seguir serà treure l’antic altell i construir-ne un de nou, col·locar un sostre acústic entre l’entramat de bigues existents i recobrir totes les parets de l’edifici amb pladur d’aïllament acústic. En una última fase s’adequaran les instal·lacions per a l’ús funcional de la televisió local de Santa Eulàlia.

El projecte intenta conjugar els requisits tècnics d’un plató de televisió i el respecte estètic de l’antic edifici. Amb tot, la superfície quedarà distribuïda amb una sala diàfana destinada a plató, un altell i una zona d’accés i instal·lacions.

Està previst que les obres tinguin una durada de 6 mesos, executades per l’empresa Construccions i Reformes Sahún, mentre que el projecte de reforma ha anat a càrrec de l'arquitecte Raimon Brustenga. El cost de l’actuació és de 111.201,32 euros.

Adjunt a aquesta pantalla podeu consultar una part del projecte bàsic i executiu, amb dibuixos de la planta i les seccions del futur plató de televisió.

Arxivat a: General
Reforma de l'antiga Biblioteca Sant Jordi
Encavallades descobertes durant la fase d'avantprojecte
Pedra vista que es mantindrà en el nou plató de Canal SET

Arxius adjunts