Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions sobre la recollida i gestió de residus municipals amb el sistema porta a porta arran de la pandèmia de la COVID-19

Recomanacions sobre la recollida i gestió de residus municipals amb el sistema porta a porta arran de la pandèmia de la COVID-19

26/03/2020

Recomanacions amb pacients positius o en quarantena

L'Associació de Municipis Catalans per a la recollida porta a porta informa d'algunes recomanacions sobre la recollida i gestió de residus municipals amb el sistema porta a porta arran de la pandèmia de la COVID-19.

Habitatges amb pacients positius o en quarantena per COVID-19

- Es recomana posar en coneixement de l'ajuntament que la llar està afectada, per així poder fer una recollida diferenciada dels residus.

- No cal separar els residus: tots els residus que es generin seran considerats RESTA.

- S'intentarà fer una recollida diària dels residus, l'ajuntament informarà cada llar de la freqüència estipulada.

Com treure els residus:

1. Dipositeu tots els residus del pacient en una bossa de plàstic dins un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, a l'habitació d'aquest.

2. Tanqueu la bossa i dipositeu-la dins una altra bossa juntament amb els guants i la mascareta del cuidador o la cuidadora.

3. Un cop tancada la segona bossa, dipositeu-la dins la bossa corresponent a la fracció RESTA del domicili.

4. Dipositeu la bossa de RESTA directament al carrer, a terra davant de la façana preferentment dins un cubell identificat. Està totalment prohibit dipositar-la als contenidors o cubells de qualsevol de les fraccions de recollida selectiva o abandonar-la a la via pública.

En acabar realitzeu una neteja completa de mans, amb aigua i sabó (o amb una solució hidroalcohòlica) durant almenys 30 segons.

Tots els habitatges

- Un cop recollits els residus, entreu els cubells amb la màxima celeritat.

- Netegeu la superfície i la nansa dels cubells cada vegada que els entreu del carrer a casa amb aigua i sabó o un desinfectant domèstic (1 part de lleixiu per 50 d’aigua).

- Un cop desinfectat el cubell, guardeu-lo en un espai obert i ventilat (balcó, jardí, etc.) i realitzeu una neteja completa de mans.

-Emmagatzemeu els altres residus fins que les deixalleries i la resta de serveis tornin a estar operatius (voluminosos, poda, etc.).

- Sobre l’ús de les àrees tancades o d’emergència, seguiu les instruccions de l’Ajuntament.

Arxivat a: General
Porta a porta COVID-19
Porta a porta COVID-19