Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per al desconfinament de les persones treballadores no essencials

Recomanacions per al desconfinament de les persones treballadores no essencials

14/04/2020

El Govern de la Generalitat adopta diferents mesures per tal de garantir la seguretat de tots els treballadors que avui dimarts s’han incorporat al seu lloc de treball

El Govern de la Generalitat de Catalunya va adoptar dissabte diverses mesures per tal de garantir la seguretat de tots els treballadors que avui dimarts, ahir dilluns a la resta de l'Estat, s’han incorporat al seu lloc de treball, un cop el Govern espanyol ha decidit aixecar el confinament total decretat fa dues setmanes.  

L’estratègia aprovada conté 4 plans que el Govern adopta per protegir la ciutadania, per tal de mirar de contenir la pandèmia i per evitar el rebrot. Aquests quatre plans es distribueixen en els àmbits de la salut; la coresponsabilitat de la ciutadania; el pla antiaglomeracions i l’adaptació de les necessitats socials pels col·lectius més vulnerables. El Departament de Salut fa les següents recomanacions: 

- Sempre que sigui possible, es recomana fer teletreball. 

- No es pot anar a treballar en cas que tingueu símptomes. 

- Si teniu símptomes, si sou una persona vulnerable o un contacte estret d'algun possible cas de COVID-19 cal que, abans d'anar a la feina, consulteu amb el servei de riscos laborals de la vostra empresa. 

- Caldrà que feu el seguiment dels vostres símptomes dos cops al dia a través de l'aplicació STOP COVID19 CAT

- Si presenteu símptomes heu de tornar a casa i posar-vos en contacte amb el vostre metge o metgessa i amb el servei de riscos laborals de l'empresa. 

- Per anar a la feina es recomana anar a peu o amb transport individual (cotxe, moto, bici)

- Si heu d'agafar el transport públic, poseu-vos mascareta i manteniu la distància de seguretat. 

- A la feina renteu-vos sovint les mans, amb sabó o gels hidroalcohòlics, manteniu la distància d'un metre i mig amb els companys, no compartiu equips o dispositius i intenteu evitar els ascensors. 

- Quan arribeu a casa després de la feina, renteu-vos de seguida les mans o dutxeu-vos, i netegeu els objectes que heu portat de fora com ara el mòbil o les ulleres. 

Més informació a canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Arxivat a: General
Recomanacions treball COVID-19