Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia de Ronçana passa a la fase 0 avançada: què es pot fer i què no?

Santa Eulàlia de Ronçana passa a la fase 0 avançada: què es pot fer i què no?

18/05/2020

El Ministeri de Sanitat anuncia que els municipis de menys de 10.000 habitants veuran suprimides les franges horàries en els propers dies

Santa Eulàlia de Ronçana, des d'avui dilluns, ha entrat a la fase 0 avançada de desconfinament al formar part de la regió sanitària de l'àmbit metropolità nord. A Catalunya, també pugen aquesta mitja fase Barcelona ciutat i l'àmbit metropolità sud (excepte l'Alt Penedès i el Garraf), mentre que la resta avancen o es mantenen en la fase 1. Aquesta fase avançada suposa els següents canvis:

- El petit comerç pot obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l'aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l'espai al públic a, com a molt, 400 m2. Es poden fer rebaixes i promocions.

- Les biblioteques es condicionen per oferir servei de préstec i devolució.

- Els llocs de culte religiós poden obrir amb 1/3 de l'aforament.

- Als funerals i vetlles hi poden assistir fins a 10 familiars en espais tancats i fins a 15 en espais oberts.

- Els centres educatius poden obrir per fer tasques de neteja i administratives.

- Els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi.

- Els museus poden obrir amb 1/3 de l'aforament.

- Els CAR per a esportistes poden obrir.

- Nens i adults: sortides a passejar limitades en temps i distància (de 12 a 19 h) / Majors de 65 anys: horari preferent (de 10 a 12 hi de 19 a 20 h) / Esport i exercici: individual, un cop a el dia, dins del municipi de 6 a 10 h o de 20 a 23 h. *Aquestes mesures queden a l'espera que el Ministeri de Sanitat suprimeixi les franges horàries als municipis de menys de 10.000 habitants, tal i com va anunciar ahir diumenge.

A més a més, quedarà prohibida la mobilitat general fora del municipi (tampoc dins de la regió sanitària), les reunions en grups de persones, l'obertura de terrasses, l'obertura d'hotels, el turisme actiu i de natura i l'obertura de locals d'actes culturals.

Adjunt a aquesta pantalla pots consultar un FAQs per resoldre tots els dubtes de la fase 0 avançada.

Arxivat a: General
Santa Eulàlia passa a la fase 0 avançada

Arxius adjunts