Portada > Actualitat > Notícies > La Generalitat convoca una línia d'ajuts extraordinària per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la Covid-19

La Generalitat convoca una línia d'ajuts extraordinària per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la Covid-19

19/05/2020

Cobrint fins a un màxim de 6 mensualitats

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori, ha convocat una línia d’ajuts al lloguer de 14,5 milions d’euros. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat.

Dos dels requisits per accedir-hi són:

- Estar a l'atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la Covid-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.

- Que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

L’ajut que obre la Generalitat es pot concedir per un màxim de 6 mensualitats de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge. Així, a Barcelona ciutat i la seva demarcació és de 750 euros; de 500 euros a les demarcacions de Girona i Tarragona, de 450 euros per a la demarcació de Lleida, i de 350 euros per a les Terres de l’Ebre. Així, l’ajut màxim per a una família de Barcelona seran 4.500 euros, per als sis mesos.

Tractant-se d’ajuts finalistes, es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds al registre corresponent, quan aquestes vagin acompanyades de la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost. Les persones interessades poden sol·licitar l’ajut fins el 30 de setembre de 2020, preferentment a través de mitjans electrònics, a través de la pàgina web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També s’ha posat en funcionament un número d’atenció telefònica específic: 900 922 841, amb atenció telefònica de 9 a 14 hores.

Arxivat a: General
Ajudes de lloguer Covid-19