Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia passarà a la fase 3 de la desescalada a partir de demà dijous, dia 18 de juny

Santa Eulàlia passarà a la fase 3 de la desescalada a partir de demà dijous, dia 18 de juny

17/06/2020

Entre les novetats destaca la lliure mobilitat per tot Catalunya

Tot i que inicialment estava previst que la regió sanitària de Barcelona entrés a la fase 3 de la desescalada a partir de dilluns 22 de juny, coincidint amb el final de l’estat d’alarma, la Generalitat de Catalunya ha rebut llum verda des del Ministeri de Sanitat per passar a la nova fase a partir de demà dijous, dia 18 de juny. Això significa que Santa Eulàlia assolirà aquesta última fase abans de la 'nova normalitat', que estarà gestionada pel govern català, on caldrà tenir en compte les següents novetats:

- Està permès el moviment entre províncies de la mateixa comunitat autònoma, mentre que el moviment fora de la comunitat encara no està permès.

- S'eliminen totes les franges horàries i es permeten reunions de grups de fins a 20 persones, a la via pública i a cases particulars.

- A les terrasses a l'aire lliure, l'aforament es limitarà a el 75% de les taules permeses, amb una ocupació màxima de 20 persones.

- Podran reobrir els establiments d'hostaleria, restauració i discoteques i bars d'oci nocturn, per a consum en el local i sempre que no se superi el 50% del seu aforament. Es permet consumir de peu a la barra sempre que es garanteixi una separació mínima de 2 metres entre els clients. A les discoteques i bars de copes no estarà permès ballar.

- A les biblioteques es podran realitzar activitats culturals i d'estudi, sempre que no se superi el 50% de l'aforament.

- Les noces, batejos i comunions podran celebrar-se amb un màxim de 150 assistents a l'aire lliure, 75 en espais tancats, si les condicions del recinte ho permeten al no superar-se la meitat de l'aforament de les instal·lacions.

- Les vetlles a difunts podran congregar 50 persones a l'aire lliure i 25 en sales.

- Reobren les zones comunes dels centres comercials, amb un aforament limitat al 50%.

- Cinemes, teatres i auditoris poden reobrir amb un aforament màxim del 50%.

Arxivat a: General
Santa Eulàlia entra a la fase 3