Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament aprova un Pla d’Acció dotat amb 127.000 euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19

L’Ajuntament aprova un Pla d’Acció dotat amb 127.000 euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19

25/06/2020

El document consta de 66 mesures dividides en accions d’emergència i accions de reconstrucció

El ple ordinari celebrat aquest vespre a la sala Pau Casals de la Biblioteca ha servit per aprovar el Pla d’Acció per combatre els efectes de la Covid-19 al municipi. Aquest pla està dotat pressupostàriament amb 127.522 euros i es concreta en 66 mesures. D’aquestes, 24 són mesures d’emergència (dutes a terme des de l’inici de la pandèmia per la seva necessitat) per un import de 29.100 euros i 42 són mesures de reconstrucció per un import de 98.422 euros. Aquestes accions s’han agrupat en 3 grans àmbits: social, de promoció econòmica i cultural i educatiu. Unes mesures que inclouen tots els barris, sectors econòmics, entitats i agents socials del municipi, amb l’objectiu que donin cobertura durant el que resta d’any 2020 i bona part del 2021.

Tanmateix, la redacció d’aquest pla ha derivat en la creació d’una comissió de seguiment, amb representats polítics dels 4 grups que formen l’arc municipal, per tal de garantir el compliment de cadascuna de les mesures que s’hi plasmen.

Entre les mesures més destacades del bloc de mesures d’emergència, la majoria de les quals ja s'han dut a terme o s'estan duent a terme, ressalta la partida de 9.000 euros d’ajuts d’urgència social per a cobrir les necessitats bàsiques de les persones amb menys recursos, que inclou ajudes en pobresa energètica i d’inscripció als casals d’estiu per als infants. També destaquen una partida de 7.000 euros per cobrir el servei d’atenció domiciliaria per a la gent gran, 4.000 euros per incrementar el suport a l’associació de voluntaris de Protecció Civil, 2.500 euros en serveis de desinfecció de la via pública i equipaments municipals, 1.500 euros amb repartiments de lots de material escolar, 1.500 euros per readaptar la Fira Lliga’t a la Terra amb servei de repartiment a domicili, 1.000 euros en l’exempció de les quotes de l’escola bressol i els cursos culturals i educatius de La Fàbrica o 1.000 euros per a una campanya de comunicació i informació sobre l’emergència sanitària.

En el bloc de mesures de reconstrucció destaca una partida de 10.000 euros per bonificar la taxa de residus per a l’any 2021 per als comerços i empreses que han hagut de tancar durant la pandèmia. També destaquen 8.000 euros per a un pla d’activitats de petit format per a l’estiu per compensar les activitats anul·lades per la Festa Major d’estiu, 7.000 euros per a la contractació d’un servei de seguiment telefònic per mantenir l'atenció a la gent gran, 6.000 euros per al foment d'accions de suport al comerç local, 5.000 euros per la creació d’una bossa d’ajuts per a l’habitatge, 5.000 euros per oferir el servei del TAD sense cost, 5.000 euros per ampliar el servei Aula Oberta Familiar, 5.000 euros per fer front al pagament del lloguer dels locals comercials, 5.000 euros per fer front a les despeses fixes en comerços i serveis que han hagut de tancar, 5.000 euros de suport a les entitats dedicades al benestar social, 5.000 euros d’adequació de petites zones d’estada i 5.000 euros per fomentar l’adquisició de vals per compres en comerços o serveis locals.

El Pla d’Acció contra la Covid-19 s’ha aprovat amb el vist i plau de tots els grups de l’arc municipal. El regidor de Poble Unit, Jordi Carreras, ha explicat que el pla és un document “viu i àgil que ha de poder ser actualitzat o ampliat en funció de les noves necessitats que la pandèmia vagi generant". La regidora d’I-ERC, Cristina Gallego, ha explicat que estaven d'acord amb el pla, tot i que ha matisat que no sortia una partida que recordava haver-ne parlat (d'ajudes a entitats socials, culturals i esportives en la difusió de la seva activitat i promoció) i si la partida destinada a la Fira del Tomàquet s'acabaria executant, ja que desconeixia si es podria acabar celebrant la fira. Per la seva banda, la regidora de Ciutadans, Susana Barroso, ha argumentat que votaven a favor agraint que s'hagin escoltat totes les propostes dels grups de l'oposició, afegint que se sentia "molt orgullosa" de formar part del pla. Per últim, el regidor de SER-CP, Abraham Requena, ha explicat que el pla "posa de manifest que els polítics som capaços de deixar de banda les ideologies per centrar-nos en allò que la ciutadania necessita".

Adjunt a aquesta pantalla podeu consultar el document íntegre del Pla d’Acció per pal·liar els efectes de la Covid-19.

Durant el ple també s’han tractat altres punts de l’ordre del dia. Destaca la declaració institucional en motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, on la regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, ha llegit la declaració i ha explicat diferents accions que s’estan duent a terme a Santa Eulàlia, com pintar de color arc iris el pas de vianants de davant de l’Ajuntament, organitzar una exposició a la Biblioteca o la col·locació de diverses pancartes al poble en suport a aquest col·lectiu.

El plenari també ha abordat una moció, presentada per SER-CP, que detallem a continuació:

- Moció del grup municipal SER-CP a l’Ajuntament de Santa Eulàlia per a la flexibilització de la regla de la despesa en l’ús del superàvit dels ajuntaments, per a assumptes derivats de la Covid-19 i la conseqüent crisi financera. Vots a favor: Poble Unit, Ciutadans i SER-CP / Abstencions: I-ERC.

Arxivat a: General
El plenari ha aprovat per unanimitat el Pla d'Acció

Arxius adjunts