Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia acull una nova edició del Memorial Pere Vilardebò el pròxim 29 d'agost

Santa Eulàlia acull una nova edició del Memorial Pere Vilardebò el pròxim 29 d'agost

20/08/2020

La cursa s'emmarca en el Campionat de Catalunya de Ciclisme de la categoria Elit-Sub 23. El santaeulalienc Marc Brustenga defensa la revalidació del títol.

El pròxim 29 d'agost Santa Eulàlia de Ronçana acull una nova edició del Memorial Pere Vilardebò. Concretament, es tracta del Campionat de Catalunya de Ciclisme en categoria Elit-Sub 23. El ciclista local Marc Brustenga té l’oportunitat de revalidar el títol de campió de Catalunya a la prova única que se celebrarà el dia 29 a la Vall del Tenes organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i el Memorial Pere Vilardebò. L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, la Generalitat i les entitats esportives han donat llum verda a aquesta cursa anual que acull la participació de fins a dos-cents corredors catalans, espanyols i francesos, en la seva majoria, a partir de divuit anys. Brustenga és el guanyador de les dues edicions anteriors.

Els participants hauran de donar tres voltes al circuit per completar els 150 quilòmetres per la Vall del Tenes, Sant Feliu de Codines, Sant Miquel del Fai i Sant Quirze de Safaja, amb un desnivell de 2.500 metres. La Federació Catalana de Ciclisme considera viable el mateix recorregut de les passades edicions de la Copa Catalana establertes pel Memorial Pere Vilardebò. La tasca feta per aquesta entitat és bàsica per a organitzar la present edició del Campionat de Catalunya, donada la situació actual de pandèmia que obliga a extremar mesures de seguretat. La Mancomunitat disposarà dels efectius de Protecció Civil i la col·laboració de desenes de voluntaris, juntament amb agents de les policies locals i Mossos d’Esquadra.

La cursa començarà a 2 quarts de cinc de la tarda després de les oportunes inscripcions i acreditacions a la plaça de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb sortida i arribada davant del consistori, encara que el cronòmetre es posarà en marxa a la rotonda Pere Vilardebò. Alex Gubern, coordinador del Memorial, ha manifestat el seu agraïment a la Federació Catalana de Ciclisme per “tenir present la feina feta per tantes persones i entitats en les edicions de 2016 i 2017”. Gubern apel·la a “la responsabilitat de tothom en aquestes circumstàncies tan especials”. Per a molts corredors serà la primera cursa després de molts mesos. Santa Eulàlia de Ronçana i la Vall del Tenes contribueixen una vegada més amb els valors de l’esport.

El Memorial Pere Vilardebò és una cursa ciclista que sorgeix de la necessitat de recordar la figura de l‘esportista més rellevant dels últims quaranta anys a la Vall del Tenes, nascut a Santa Eulàlia de Ronçana. El seu palmarès inclou una victòria d’etapa a la Volta a Catalunya i la participació en diverses edicions del Tour, el Giro i la Vuelta. Va ser campió d’Espanya d’aficionats i va córrer als equips Kas i Teka, referents de l’època. Pere Vilardebò i Vila (1953-2004) va guanyar el Campionat de Catalunya a Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: General
Memorial Pere Vilardebò 2020