Portada > Actualitat > Notícies > Oriol Solà revalida el primer premi en l'11è Certamen Literari de Relat Breu

Oriol Solà revalida el primer premi en l'11è Certamen Literari de Relat Breu

29/09/2020

El romancer Jaume Arnella va cloure l'acte amb un homenatge musical a Teresa Pàmies

Divendres passat, dia 25 de setembre, va tenir lloc l'entrega de premis de l'11è Certamen Literari de Relat Breu. Oriol Solà Prat, de Santa Margarida de Montbui, ha revalidat per segon any consecutiu el primer premi del concurs que organitza la Regidoria de Cultura amb l'obra Si l’X t’escrivís quatre ratlles. "El jurat ha valorat que és un text original, ben escrit i amb un bon vocabulari, totalment relacionat amb el tema del certamen". La temàtica dels treballs en homenatge a Teresa Pàmies, amb motiu del centenari del seu naixement, partia de la frase: "Allò que buscava en les publicacions era el document excitant de la memòria", extreta de la dedicatòria del llibre “Quan érem capitans” de l'escriptora catalana. 

El segon premi ha estat per a Ramon González Reverter de Sant Carles de la Ràpita, amb l'obra Remenant entre les giragonses de la memòria. "El jurat el valora com una bona crònica d’aquells anys, molt de l’estil de la Pàmies". En tercer lloc, el mataroní Enric Casanovas Beltran va endur-se el premi amb l'obra Fets silenciats. D'aquesta obra, "El jurat destaca la trama original i coherent amb el tema proposat. Aconsegueix mantenir la tensió argumental".

L'edició d'enguany ha comptat amb 16 obres participants, lluny de les 33 que van presentar-se l'any passat. L'entrega de premis s'ha vist afectada per la pandèmia de la Covid-19, que s'ha vist ajornada de la primavera fins a la tardor. A més a més, aquest any no s'ha pogut celebrar el sopar literari que acompanyava l'acte. 

El romancer Jaume Arnella va tancar l'acte amb un petit homenatge musical a l'autora homenatjada, Teresa Pàmies, en una sala Pau Casals de la Biblioteca amb escàs públic assistent.

Arxivat a: General
Guanyadors del Certamen de Relat Breu

Arxius adjunts