Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions davant la Covid-19 en la festivitat de Tots Sants

Recomanacions davant la Covid-19 en la festivitat de Tots Sants

30/10/2020

Es permet la mobilitat el cap de setmana dintre de la mateixa comarca o a municipis limítrofs per anar al cementiri

Davant les noves mesures aplicades per la Generalitat de Catalunya que limiten la mobilitat de la ciutadania durant els caps de setmana, es permeten els desplaçaments dintre de la mateixa comarca o a municipis limítrofs per anar al cementiri el 31 d'octubre i l'1 de novembre.

Tanmateix, es recomana seguir amb les indicacions marcades pel pla PROCICAT:

  • - Respectar les indicacions sobre l'aforament en els cementiris, de forma que l'ocupació respecti sempre el màxim d'una persona cada 2,5m2.
  • - Seguir les indicacions d'entrades i sortides, així com els recorreguts indicats, mantenint sempre la distància interpersonal d'1,5m.
  • - És obligatori l'ús de mascareta en tot moment, excepte per persones que n'estiguin exemptes per motius de salut i els menors de sis anys. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
  • - Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d'higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Es recomana fer ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l'ofrena.
  • - Les persones hauran d’entrar d’una en una als lavabos, excepte les que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant. Caldrà reforçar la neteja i desinfecció dels serveis.
  • - No es pot menjar ni beure als cementiris.
  • - Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri, així com limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.
  • - En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

Consulteu totes les recomanacions davant la Covid-19 en la festivitat de Tots Sants al web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: General
Covid-19
Covid-19