Portada > Actualitat > Notícies > S'amplien les mesures a tot Catalunya per aturar l'increment de casos de Covid-19

S'amplien les mesures a tot Catalunya per aturar l'increment de casos de Covid-19

30/10/2020

Les noves restriccions han entrat en vigor aquesta matinada i seran vigents durant almenys 15 dies

La Generalitat de Catalunya ha ampliat les mesures de control de la pandèmia i ha aplicat noves restriccions que afecten, principalment, a la mobilitat de la ciutadania, amb l'objectiu de frenar l'increment de casos de Covid-19. Les mesures han entrat en vigor aquesta matinada i son, per tant, vigents des d'avui 30 d'octubre i durant 15 dies.

Les noves mesures prohibeixen les entrades i sortides de Catalunya, a excepció de causes justificades, i tanquen perimetralment els municipis des de les 6h de divendres fins les 6h de dilluns. Igualment, es manté el confinament nocturn i les trobades socials limitades a sis persones.

Segueixen tancats bars i restaurants, excepte per lliurar menjar per emportar-se o servei a domicili, que es permet fins les 23h, i els centres d'estètica. Alhora, les mesures obliguen a tancar els comerços de més de 800m2 i els centres comercials, excepte els locals d'alimentació, primera necessitat o higiene dins del recinte, i també qualsevol local de menys de 800m2 i accés directe des del carrer, amb aforament limitat al 30%.

El petit comerç (amb un límit d'aforament del 30%) i els comerços de productes de primera necessitat i de serveis essencials poden mantenir-se oberts al públic. Els mercats no sedentaris poden obrir, per tant, el mercat setmanal de Santa Eulàlia es manté, sempre extremant les mesures de seguretat i respectant els límits d'aforament al 30%.

Se suspenen la majoria d'activitats d'oci, culturals i esportives, a excepció de parcs i jardins i parcs infantils, que restaran oberts fins les 20h.

L'activitat educativa es manté i estaran obertes llars d'infants, escoles i instituts. Es faran classes virtuals online per als estudis superiors no obligatoris (Batxillerat, FP i universitats). Es recomana limitar al màxim la mobilitat dels treballadors i, per tant, es prioritza el teletreball i la flexibilització dels horaris.

La situació segueix sent molt greu a Santa Eulàlia, amb quatre grups escolars confinats i unes xifres que han anat en augment en els darrers dies. Per això, l'Ajuntament fa una crida a extremar les mesures d'autoprotecció i a reduir al màxim el contacte social, seguint les indicacions del pla PROCICAT.

Podeu consultar totes les mesures i les excepcions en cada cas a la pàgina web de Canal Salut.

En adjunt a aquesta pantalla hi podeu trobar el Certificat d'Autorresponsabilitat de desplaçament que heu de portar degudament complimentat en cas que us hàgiu de desplaçar fora dels límits i/o dels horaris marcats.

Arxivat a: General
30 d'octubre de 2020
30 d'octubre de 2020

Arxius adjunts