Portada > Actualitat > Notícies > Convocada la 12a edició del Certamen Literari de Relat Breu

Convocada la 12a edició del Certamen Literari de Relat Breu

12/01/2021

Enguany homenatja l'autor de "La Divina Comèdia", amb motiu dels 700 anys de la mort de Dante Alighieri

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana convoca la 12a edició del Certamen Literari de Relat Breu, que enguany vol homenatjar l’autor del gran clàssic universal “La Divina Comèdia”, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la mort de Dante Alighieri.

Hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys i els treballs han d'inspirar-se i/o contenir els dos primers versos de "La Divina Comèdia" de la versió de Joan F. Mira, editada per Proa: "A la meitat del camí de la vida em vaig trobar dins d'una selva obscura...". El Jurat valorarà l'originalitat del relat i la seva coherència amb la proposta.

Els treballs han de ser originals i inèdits, escrits en prosa i en català. Cada participant només pot presentar un treball.

Presentació dels treballs:

- L'extensió dels treballs no podrà sobrepassar les tres pàgines DIN-A4, a una sola cara, doble espai, font Times o similar i cos de lletra 12. El número de paraules serà de mínim 700 i màxim 1.200.

- Un quart full presentarà el treball: hi constarà el títol del relat i un pseudònim que permetrà la identificació de l'autor. Els quatre fulls aniran grapats.

- Es presentarà un original i set còpies del treball, tot dins un sobre gran, tancat i adreçat a la Biblioteca de Santa Eulàlia, indicant el títol del treball i el pseudònim.

- Els treballs han de ser anònims, no s'acceptaran originals ni còpies signades.

- A l'interior del sobre s'hi inclourà un altre sobre petit tancat identificat amb el pseudònim, que ha de contenir nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte, correu electrònic i fotocòpia del DNI de l'autor del treball.

Lliurament i termini:

S'admetran els treballs rebuts a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja (Mestre Joan Batlle, 6. 08187 Santa Eulàlia de Ronçana) fins el 20 de març de 2021.

Veredicte i premis:

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el 7 de maig del 2021 a la Biblioteca. A l’acte es lliuraran els premis i cada autor premiat llegirà un fragment de la seva obra. Els autors premiats es comprometen a acudir personalment a l’acte de lliurament. En cas d’impossibilitat podran designar una persona que els representi.

Hi haurà un primer premi de 400 euros, un segon de 250 euros i un tercer de 150 euros.

Jurat:

El Jurat del 12è certamen literari de Relat Breu serà format per Marina Alcojor, Txell Català, Jaume Dantí, Fina Dantí, Marta Jané i Ramon Vilageliu.

El veredicte del jurat és inapel·lable i es reserva el dret a declarar desert algun dels premis. Els relats guanyadors es publicaran a la Revista Ronçana per la qual cosa se sol·licitarà als premiats el lliurament del treball en format digital. Els autors dels treballs guanyadors cedeixen el dret de publicació i divulgació de les seves obres a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana. Els originals de les obres guanyadores quedaran a disposició de l’organització. La resta d’obres podran ser recollides a la biblioteca pels autors durant un termini màxim de dos mesos a partir de la data de lliurament dels premis.

Qualsevol imprevist, el resoldrà l’organització. El fet de concursar implica l’acceptació total d’aquestes bases. Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 844 81 88 o escriure un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Adjunt a aquesta pantalla hi trobareu el cartell, el tríptic informatiu i les bases completes del certamen.

Certamen Literari de Relat Breu
Certamen Literari de Relat Breu
Certamen Literari de Relat Breu
Certamen Literari de Relat Breu

Arxius adjunts