Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

08/03/2021

Els canvis afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport

La Generalitat de Catalunya relaxa a partir d'avui algunes de les mesures vigents per frenar la Covid-19. La nova normativa serà aplicable durant set dies:

Activitats socials:

Limitació a 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Mobilitat:

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

Confinament nocturn:

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

Empreses:

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria:

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17.00h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17.00h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals:

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Comerç i centres comercials:

30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials, com ara l’alimentació, els productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria. Establiments i locals comercials de més de 400 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.

Esports:

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%.

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars federades a partir de 16 anys.

Activitats recreatives:

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Oberts: parcs infantils fins a les 20h, amb un aforament del 50%.

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Universitats i escoles:

Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat.

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

 

Més informació al web del Departament de Salut.

 

Arxivat a: General
Mesures 8 de març_portada
Mesures 8 de març