Portada > Actualitat > Notícies > Aprovada una modificació de crèdit per amortitzar 500.000 euros de préstec

Aprovada una modificació de crèdit per amortitzar 500.000 euros de préstec

28/05/2021

El Ple Ordinari d’aquest dijous, que va recuperar la presencialitat, també debat sobre el procés participatiu de la Font del Rieral

El Ple Ordinari del mes de maig, celebrat ahir, va aprovar una modificació de crèdit del Pressupost de 2021 per amortitzar 500.000 euros de préstec. Amb això, la regidora d’Economia, Marta Domínguez, va explicar que s’assoliria una ràtio d’endeutament del 13,37%. Ramon Vilageliu, regidor a l’oposició d’Independents-ERC, tot i votar-hi a favor, va comentar que els sembla “un pèl excessiu, ja que amb aquests diners es podria fer un bus municipal o un casal de joves”, per exemple. Per la seva banda, Abraham Requena, regidor a l’oposició de SER-CP i PSC, va considerar que “la ràtio d’endeutament permet fer inversions, però caldria que fossin més”.

Al Ple, que va tornar a ser presencial després de vuit mesos fent-se de forma telemàtica per la Covid-19, també es van aprovar les modificacions de crèdit 9/2021 de Crèdit Extraordinari i Suplement de Crèdit finançat amb RTDG, amb l’abstenció de Ciutadans; la 10/2021 de Transferència de Crèdit de diferents àrees de despesa, per unanimitat; i la OA 1/2021 de Suplement de Crèdit amb aplicació OPAS 2020, amb l’abstenció de SER-CP i PSC. Aquestes modificacions permeten fer front, entre d’altres, al conveni amb l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) per les tasques de prevenció d’incendis, l’augment de la neteja a les dependències de la Policia Local per la Covid i les quotes de la Seguretat Social de dos mesos de 2020.

Per unanimitat es va aprovar modificar l’ordenança fiscal número 8 que regula la taxa per la prestació dels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sometiment a prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable, així com pels controls posteriors a l’inici de l’activitat, els controls periòdics i les revisions periòdiques de 2021. Aquest Ple també va aprovar per unanimitat la cessió d’ús d’un espai de treball a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Un altre punt que es portava a aprovació va ser la modificació del personal de plantilla de l’escola bressol. Jordi Orriols, regidor de Recursos Humans, va explicar que es pretén “reconvertir una vacant en una plaça i passar de dos a tres mestres”, ja que, tot i l’augment del cost en 10.000 euros, “la fotografia final de l’escola bressol és millor i més adequada a les necessitats del municipi”. Ramon Vilageliu va considerar que “Santa Eulàlia és un poble educador” i que, per tant, “quanta més qualitat tingui l’escola bressol, millor”. El punt es va aprovar per unanimitat.

A les preguntes, el Ple va debatre, en primer lloc, sobre la concessió de Pinedes, a petició del grup d’Independents-ERC. El regidor d’Esports, Pol Guerra, va detallar que la licitació va acabar el 15 de maig i, a petició de l’empresa concessionària, es va pactar una pròrroga fins al setembre per incloure la temporada d’estiu. De cara a una nova licitació, Guerra va explicar que “un dels projectes és fer una piscina mancomunada o adjudicar-ho a una nova empresa”, però que, en qualsevol cas, l’Ajuntament assumeix ara el manteniment per posar a punt les instal·lacions de cara a l’estiu, per 17.000 euros. Tot i així, el regidor va aclarir que el manteniment diari recau sobre l’adjudicatària i que “hi ha un informe per assegurar que les instal·lacions estiguin en condicions”.

A petició d’Independents-ERC i de SER-CP i PSC, l’alcalde Francesc Bonet va parlar del procés legal del camí de Can Cucut, el qual està pendent de la resolució judicial.

Finalment, en referència al procés participatiu de la Font del Rieral, la regidora de Participació, Marta Domínguez, va explicar que “els criteris d’avaluació de les propostes es poden trobar a les bases i a la plataforma Decidim” i que ha format part de la fase d’avaluació tot el personal tècnic de l’Ajuntament. En referència a la proposta d’Escola Bressol, que hauria de ser d’ús exclusiu, la regidora va comentar que es tracta de la normativa vigent, la qual no permet que unes instal·lacions destinades a Escola Bressol s’utilitzin en paral·lel per a altres usos.

Podeu visualitzar el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: General
Ple 27 maig 2021