Portada > Actualitat > Notícies > La Flama del Canigó arribarà a Santa Eulàlia el 23 de juny

La Flama del Canigó arribarà a Santa Eulàlia el 23 de juny

10/06/2021

La plaça de l'Església serà l'escenari de diverses actuacions per encetar la nit de Sant Joan

Com cada any, la revetlla de Sant Joan començarà amb l'arribada de la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels països de parla catalana. La matinada del 22 al 23 de juny, la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu del territori seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

El dimecres 23 de juny serà l’entitat Teatre Nacional del Tenes qui anirà a buscar la flama i la portarà a la Plaça de l'Església. A partir de les 20h, començarà el programa d'actes a la plaça de l'Església amb la ballada de sardanes a càrrec de la colla sardanista del Casal d'Avis. A les 20.30h donarà inici l'acte de Rebuda de la Flama del Canigó, amb l'actuació musical dels "Sí Senyor", la lectura del manifest a càrrec del TNT i l'encesa de la foguera amb el Casal d'Avis i la Colla de Diables La Sella. En acabat, es distribuirà el foc pels barris amb les entitats i persones particulars que ho sol·licitin.

Totes aquelles entitats del poble que ho desitgin es podran endur la Flama del Canigó per encendre les seves fogueres. Cat notificar-ho enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon 938448659.

Flama del Canigó
Flama del Canigó