Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova revisar els convenis relatius als terrenys de Can Naps

El Ple aprova revisar els convenis relatius als terrenys de Can Naps

02/07/2021

L’Ajuntament, en previsió d’una possible sentència judicial, inicia l'expedient de revisió dels convenis

El Ple extraordinari, celebrat ahir 1 de juliol, a les 19h a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va aprovar l’expedient de revisió d’ofici dels convenis relatius al PPO1 Can Naps. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Poble Unit i Independents-ERC i les abstencions de SER-CP i Ciutadans.

L’alcalde, Francesc Bonet, va explicar que, en previsió d’una possible sentència judicial, cal “declarar la nul·litat dels convenis i, sobretot, fer una revisió del preu just que s’hauria de pagar per l’ocupació que es va fer anticipadament per part de l’Ajuntament del que és ara l’Escola Bressol i l’Escola La Sagrera”. Bonet va declarar que “l’Ajuntament ha de pagar per aquests terrenys però a un preu que realment pertoqui”.

Ramon Vilageliu, regidor d’Independents-ERC, va assegurar que “els convenis s’haurien d’haver anul·lat fa molt temps”, però que l’estratègia judicial i política que segueix l’Ajuntament els sembla “adequada”.

Susana Barroso, regidora de Ciutadans, va dir que és un tema “complicat” i el seu grup municipal en aquell moment no hi era i, per tant, es van abstenir.

El regidor de SER-CP, Abraham Requena, va declarar que “és incomprensible la inacció del govern en els últims sis anys”, al que Francesc Bonet va respondre que “al 2015 ja es va començar a negociar amb els propietaris dels terrenys” i des de llavors s’han seguit les recomanacions dels advocats, però “el procés no ha estat mai parat”.

El Ple també va aprovar per majoria, amb els vots a favor de Poble Unit i Independents-ERC i les abstencions de SER-CP i Ciutadans, la concertació de préstec amb el Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona per un import de 744.501,89 euros. La regidora d’Economia, Marta Domínguez, va explicar que servirà per finançar inversions com la remodelació de la plaça Onze de Setembre, la reforma de l’equipament de la Font del Rieral, la vorera del Camí de Caldes de Can Costa a Can Met i la mota de Sant Isidre Nord, entre d'altres.

Ramon Vilageliu va dir que “val la pena que s’aprofiti”. Susana Barroso va considerar l’operació com a “arriscada”, tot i que veuen les inversions com a adequades. Per la seva banda, Abraham Requena va justificar la seva abstenció perquè “el pressupost hauria d’haver estat més expansiu”.

Finalment, es va aprovar per majoria, amb les abstencions de SER-CP i Ciutadans, la modificació de crèdit 14/2021 per fer una transferència de crèdit entre diferents àrees de despesa, en concret, de l’àrea 1 i 3 a l’àrea 9 per un import de 10.600 euros.

Al finalitzar el Ple, el regidor de Poble Unit Pol Guerra va llegir el manifest del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI per seguir avançant en el compromís amb els drets de les persones d'aquest col·lectiu, que va acabar amb l'aplaudiment de tot el Plenari. Guerra va posar especial èmfasi en la normalització de la llibertat sexual i afectiva, ja des de la infància.

Podeu veure el Ple extraordinari complet al canal de YouTube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia.

Arxivat a: General
Ple 1 juliol 2021