Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia presenta el programa de Festa Major, del 29 de juliol a l'1 d'agost

Santa Eulàlia presenta el programa de Festa Major, del 29 de juliol a l'1 d'agost

19/07/2021

Les activitats seran adaptades a les mesures per la Covid-19, amb aforaments limitats i reserva prèvia d'entrades

Santa Eulàlia de Ronçana viurà una nova Festa Major i, per segon any consecutiu, adaptada a la situació sanitària actual i sense el tradicional Joc de Colors. El Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, la plaça de l'Ajuntament, la plaça de l'Església, Sant Simple i el Parc de Can Font seran els escenaris que acolliran la vintena d'actes de la Festa Major d'enguany.

Per tal d'adaptar-se a les mesures Covid, en alguns actes l'aforament estarà controlat amb un registre a l'entrada i caldrà reservar prèviament l'assistència a www.recintes.cat/ser. A més, en tots els actes serà obligatori l'ús de la mascareta, la desinfecció de mans a l'entrada del recinte, el control d'accés i la limitació de l'aforament i la distància de dos metres entre el públic assistent. Alhora, es recomana assistir amb antelació als actes per evitar aglomeracions a l'entrada. Els espais gastronòmics i de serveis estaran diferenciats dels espais habilitats per a les actuacions.

Els actes previs comencen demà amb cinema a la fresca

El primer acte inclòs al programa de Festa Major és la Baixada de Carretons, celebrada aquest dissabte passat. Els actes previs a l'inici de la Festa Major ja començaran demà, dimarts 20 de juliol a les 21.30h al Parc de Can Font, amb una sessió de "Cinema en tovallola", amb la projecció de la pel·lícula "Capitana Marvel". El proper dimarts 27 de juliol hi haurà una altra sessió de "Cinema en tovallola", amb el film "Onward".

Aquest divendres, 23 de juliol a la tarda, el Club Pàdel Tennis Can Juli organitza el Torneig de Minitennis per a infants fins als 11 anys. Al llarg del cap de setmana, Santa Eulàlia acull l'11a edició de la Fira del Tomàquet, també inclosa a la programació de la Festa Major. A més, diumenge tindrà lloc el 23è Aplec de Sant Simplici. Després de la missa del matí, a la tarda es podrà veure la 32a Trobada de puntaires, la ballada dels Diables i Gegants i la ballada de gitanes amb la Catxutxa. La jornada finalitzarà amb les havaneres de la mà de Nous Indrets.

Quatre dies de música i espectacles

El gruix dels actes de Festa Major arrancaran dijous 29 de juliol amb el pregó, que es farà a les 20h des del balcó de l'Ajuntament. A la mateixa plaça i tot seguit, l'Escola de dansa Trackdance oferirà una actuació i després hi haurà concert amb De cara a la pared i Cucs de cementiri.

Aquella mateixa tarda, de 18 a 22h, La Fàbrica serà l'escenari del Santaka Emergent Fest. La proposta, inclosa al cicle de música en viu SERSONA FEST, comptarà amb les actuacions de Steps 415, Menfu, Santos Ateos, Flakkka OG, JKJR, Pau Bel, King Montana i Los niños del balcón. S'hi concentraran les actuacions de música urbana i el taller de graffiti.

Al dia següent hi haurà missa solemne a les 12h. Canal SET organitza el concurs "Set Segons" a les 21h a la plaça de l'Ajuntament. En acabat, a les 23h, es podrà gaudir de la mescla multicultural amb el concert de Las Karamba. La Fàbrica també serà escenari de diversos concerts, inclosos al Santaka Emergent Fest i al SERSONA FEST. En aquest cas, de 17 a 22h, s'hi concentraran propostes d'estils des del pop al rock fins a l'ska més ballable, amb Shining Lies, Red Sky, 6Q & Xavi Rider, Police Line Band, Dystopia i Petroli.

Dissabte 31 de juliol serà el torn del teatre, a les 18h a La Fàbrica. "Històries impossibles", de la companyia El Sidral, és un espectacle d'improvisació teatral per a tots els públics. A les 19 i a les 22h, La Fàbrica també serà escenari del concert amb Orquestra La Chatta. A les 21h a la plaça de l'Església, la colla de diables La Sella s'encarregarà de l'espectacle pirotècnic i la cremada del campanar. Dissabte també hi haurà música a la nit, a càrrec de El Niño de la Hipoteca, que tocarà a les 23h a la plaça de l'Ajuntament.

La missa de Festa Major a les 11h obrirà l'última jornada, diumenge 1 d'agost. Aquest mateix dia, a les 17h al Parc de Can Font hi haurà la Trobada de Tabalers i a les 18.30h a la plaça de l'Església, l'espectacle "The Circpàtics", amb la companyia El Circ Petit. La festa acabarà amb la traca de Fi de Festa Major, que tindrà lloc quan finalitzi l'espectacle de teatre Brossa, de la companyia H6Clown, a les 20h a la plaça de l'Ajuntament.

A més, durant els quatre dies de Festa Major, l'aparcament de l'Ajuntament serà l'espai gastronòmic i de serveis amb la Terrasseta del Xafarranxo.

Una festa televisada, respectuosa i accessible

Divendres, dissabte i diumenge, a partir de les 21h, Canal SET emetrà un programa especial en directe des del carrer amb entrevistes i els actes de cada jornada. D'aquesta manera, els veïns i veïnes del municipi podran seguir la Festa Major des de casa.

Per gaudir d'una Festa Major respectuosa amb tothom, es disposaran dos Punts Liles on qualsevol persona podrà acudir-hi si necessita informació i/o vol denunciar comportaments masclistes o LGTBIfòbics. Podeu consultar els horaris concrets del punt de La Fàbrica i de la plaça de l'Ajuntament al programa d'actes.

A més a més, durant els dies de Festa Major, l'Ajuntament facilitarà el servei d'un trenet gratuït que farà parada al CAP, a l'Ajuntament i a la plaça de l'Església. Els dies 29, 30 i 31 de juliol estarà disponible de 19h a 00.30h i l'1 d'agost, de 17.30h a 22h.

Seguiu-nos a les xarxes socials!

Des de l'Ajuntament es recomana seguir les actualitzacions a la pàgina web i a les xarxes socials municipals per a possibles canvis en la programació, que es pot veure alterada en funció de la situació epidemiològica i de l'aplicació de noves mesures pel control de la pandèmia.

Així mateix, podeu compartir les vostres imatges de la Festa Major a les xarxes amb l'etiqueta #fmser2021

Arxivat a: General
Festa Major 2021

Arxius adjunts