Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia aprova una moció en suport a l’Ernest, veí del poble encausat per les protestes en contra de la sentència del Procés

Santa Eulàlia aprova una moció en suport a l’Ernest, veí del poble encausat per les protestes en contra de la sentència del Procés

23/07/2021

El Ple també aprova una moció de reprovació contra els atacs masclistes i agressions al col·lectiu LGTBI

El Ple de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir dijous 22 de juliol, va aprovar una moció en suport a l’Ernest, un veí del municipi encausat per les protestes en contra de la sentència del judici del Procés. L’alcalde Francesc Bonet va considerar “desmesurats” els quatre anys de presó que se li demanen. Ramon Vilageliu, regidor d’Independents-ERC, va afirmar que “l’arbitrarietat és el pitjor que pot passar en una democràcia” i que “les imputacions no són demostrades ni demostrables”. Susana Barroso, regidora de Ciutadans, va considerar que estan “en contra de totes les agressions i la violència”, però que també creuen en “la separació de poders i això ho haurà de decidir un jutge”. Per la seva banda, el regidor de SER-CP, Abraham Requena, es va mostrar d’acord amb el dret a manifestació, però va considerar que “la manifestació s’havia d’acabar en algun moment perquè si no, col·lideix amb altres drets”. La moció es va aprovar amb l’abstenció de SER-CP i el vot en contra de C’s, i va acabar amb un fort aplaudiment de suport a l’Ernest, present a la sala.

El Ple de Santa Eulàlia també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció de reprovació contra els atacs masclistes i agressions al col·lectiu LGTBI, presentada conjuntament per tots els grups municipals. El regidor d’Independents-ERC, encarregat de llegir la moció, va mostrar “una condemna enèrgica i sense pal·liatius a aquesta i totes les agressions”. Anna Montes, regidora de Polítiques de Gènere, també va condemnar l’atac i va mostrar el suport de l’Ajuntament al veí de Santa Eulàlia agredit a Sant Cugat.

Una altra moció presentada al Ple, però en aquest cas desestimada per l’abstenció de Poble Unit i els vots en contra d’Independents-ERC i SER-CP, va ser la presentada pel grup municipal de C’s contra els nous peatges a les autovies i autopistes de l’estat després de la seva liberalització. El regidor de Poble Unit, Jordi Carreras, va afirmar que “cal abordar el finançament de les carreteres” i va explicar que una opció a estudiar seria la vinyeta, tal com proposa la Generalitat de Catalunya, però es tracta d’una qüestió “que es mereix un debat i reflexió”. Ramon Vilageliu, per la seva banda, va assegurar que “la mobilitat compartida té futur i això s’ha de tenir en compte, per tant, el finançament ha de venir per la gent que l’utilitza”.

El Ple del Consistori també va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció de SER-CP, una modificació de crèdit i la conseqüent aprovació de la pròrroga del servei de neteja d’equipaments municipals.

El Ple va aprovar per unanimitat les festes locals del municipi per l’any 2022, que seran el 29 de juliol i el 9 de desembre, i també va aprovar per unanimitat la revisió del padró d’habitants a 1 de gener de 2021, que és de 7.538 persones. L’alcalde Francesc Bonet va destacar l’augment d’habitants en els darrers mesos a Santa Eulàlia, “degut a les famílies que converteixen la segona residència en primera i gent de ciutats més grans i poblades que busquen més aire i espai”.

En aquest sentit, Ramon Vilageliu, regidor a l’oposició per Independents-ERC, va dir: “Això ens ha de fer pensar en el poble que volem oferir, la nostra actuació des de l’Ajuntament ha de ser treballar per un poble de qualitat i hem de tenir clar quin projecte volem”. Abraham Requena, regidor de SER-CP, va considerar que “el disseny dels equipaments ha d’anar evolucionant tenint això en compte”.

El Ple també va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció de SER-CP, la declaració d’inhabilitat del mes d’agost per a determinades tramitacions.

A l’inici del Ple, el regidor de Festes, Manel Imedio, va presentar el programa de la Festa Major d’enguany i va parlar de les diferents mesures que se seguiran, com les limitacions dels aforaments i el control d’entrada a tots els actes. La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, va parlar de la instal·lació dels dos Punts Liles que hi haurà durant la Festa Major, que serviran per lluitar contra les agressions masclistes i lgtbifòbiques.

Podeu veure la sessió del Ple completa al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Arxivat a: General
Ple 22 juliol 2021
Ple 22 juliol 2021