Portada > Actualitat > Notícies > Les escoles de la Vall del Tenes iniciaran el curs amb un nou projecte musical d'inclusió educativa, el CREA

Les escoles de la Vall del Tenes iniciaran el curs amb un nou projecte musical d'inclusió educativa, el CREA

01/09/2021

Els cicles inicial i mig de l'Escola Ronçana i La Sagrera de Santa Eulàlia introduiran la pràctica d'instruments musicals dins l'horari lectiu i amb professorat de l'EMVT

El projecte CREA començarà amb l'inici del nou curs 2021-2022 a totes les escoles de la Vall del Tenes. Aquest projecte innovador es portarà a terme a les nou escoles dels quatre municipis que formen part de la Mancomunitat de la Vall del Tenes. L'alumnat dels cicles inicial i mig de les dues escoles de Santa Eulàlia de Ronçana, l'Escola Ronçana i La Sagrera, podrà practicar amb instruments musicals. Les classes seran dins l'horari lectiu i amb professorat de l'Escola de Música de la Vall del Tenes (EMVT).

Es tracta d’una iniciativa que s’enfoca dins d’una línia de treball d'Educació 360º, que busca l'equitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats educatives per a tot l’alumnat, en aquest cas, a través de l’accés universal a l'educació musical. CREA introdueix la pràctica dels instruments musicals dins l'escola amb la finalitat que els nens i les nenes visquin una experiència educativa inclusiva i, al mateix temps, connectar els aprenentatges lectius i no lectius i els diferents agents educatius del territori, amb la idea de crear vincles comunitaris.

Es proposa portar a terme el projecte CREA amb l’alumnat de 1r a 4t d’educació primària, un total de 1.270 alumnes, perquè es considera que la pràctica d’instruments durant els primers anys de primària possibilita un desenvolupament integral de la persona. Entre altres beneficis, fomenta la creativitat, promou el benestar emocional, millora habilitats cognitives i socials i estimula la psicomotricitat fina.

Els quatre ajuntaments, a través de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, han finançat la compra dels instruments necessaris per a cada escola, així com la contractació de quatre professors/res especialistes d’instrument per a cicle inicial i mitjà, que formen part de l’equip de l’Escola de Música de la Vall del Tenes (EMVT). El projecte contempla una sessió setmanal de tres quarts d’hora, inclosa dins la sessió de música, d’una hora i mitja, de l'horari lectiu. Per tant, durant la sessió de música, el grup es dividirà en dues parts, una impartirà el contingut curricular de la matèria i l’altra farà la pràctica d’instrument.

Cada curs s’especialitzarà en un tipus o família d’instruments: a 1r, sessions d’Orquestra ORFF; a 2n, teclat; a 3r, Ukelele; i a 4t, Batucada. Cada alumne disposarà d’un instrument durant la sessió, i aquests quedaran a l’escola per fer-ne ús sempre que es necessiti. L’equip directiu de l’EMVT s’encarregarà de fer la proposta horària i la distribució del professorat per a cada escola.

Per aquest curs, el projecte tindrà un cost aproximat de 145.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Santa Eulàlia en sufraga el 19% (27.550 euros). L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt n'assumeix el 40%; el de Lliçà de Vall, el 17%; i el de Bigues i Riells, el 24%.

A la imatge, les alcaldies de la Vall del Tenes i Simó López Xirau, director dels Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental.

Arxivat a: General
Projecte CREA
Projecte CREA