Portada > Actualitat > Notícies > APINDEP, la FEEC i ONAT Foundation creen el repte 14x1000 en homenatge a Sergi Mingote

APINDEP, la FEEC i ONAT Foundation creen el repte 14x1000 en homenatge a Sergi Mingote

09/09/2021

El Centre Ocupacional APINDEP de Santa Eulàlia de Ronçana també va inaugurar un camp base amb una placa en record a l’alpinista

La cooperativa APINDEP, en col·laboració amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i ONAT Foundation, ha presentat aquest dimecres, 8 de setembre de 2021, el repte 14x1000, el qual consisteix en fer 14 cims en 1.000 dies. El projecte, que vol ser un homenatge a l’alpinista Sergi Mingote, amic i col·laborador d’APINDEP, planteja sortides adaptades a persones amb diversitat funcional i, fins i tot, amb mobilitat reduïda.

Marc Serrabassa, cap de projectes d’esport inclusiu d’APINDEP, ha explicat que “és un repte nascut de l’amistat amb Sergi Mingote” i que vol seguir la feina que ell els havia ensenyat a fer, seguint la consigna de “Somia gran i vola alt”. Serrabassa diu: “Evidentment, no podem anar al seu ritme i moure’ns per tot el món, però ho farem per tot el territori català i, si pot ser, arrossegant altres entitats i persones usuàries de centes ocupacionals de Catalunya”. Les sortides seran adaptades a tothom que hi vulgui participar i estaran obertes a qualsevol persona que vulgui compartir el repte, especialment si tenen diversitat funcional.

El projecte arrenca el proper 17 de setembre amb la pujada al Roc del Comptador, a l’Alt Empordà. Enguany, el grup també pujarà el Tagamanent, Mirapallars i Bastiments. A l’any vinent i al següent culminaran cinc cims més cada any, procurant que la majoria superin els 1000m d’alçada. Marc Serrabassa explica que aquests seran els 14 cims oficials, però esperen poder-ne fer altres “per anar sumant i arribar en forma per afrontar el repte”.

 

La FEEC obre una àrea inclusiva arran del repte

A petició de Sergi Mingote i gràcies a la creació del repte 14x1000, la FEEC ha creat una àrea inclusiva per promocionar l’esport i el muntanyisme entre persones amb diversitat funcional. Jordi Merino, president de la FEEC, ha assegurat que “aquesta experiència és única en l’àmbit excursionista” i ha concretat que se seguirà treballant perquè altres centres excursionistes impulsin projectes i iniciatives semblants al 14x1000. Merino també va dir que donaran llum a nous projectes inclusius, “en l’àmbit esportiu i formatiu”. Per la seva banda, Francesc Colomer, president de la ONAT Foundation, ha explicat que “el repte barreja l’esport i la inclusió i, com deia el Sergi, l’esport ens fa iguals”.

 

Un camp base amb una àliga en record a Mingote

Després de la presentació del repte 14x1000, les persones usuàries d’APINDEP han acompanyat a Miriam Roset, vídua de Sergi Mingote, a la inauguració d’un camp base en record a l’alpinista. Mercè Llauradó, presidenta d’APINDEP, ha explicat que Mingote, quan es va plantejar fer els diferents 8000, “va muntar una tenda de campanya de les que porten a l’Everest al mig de l’olivera del centre i va dir que això seria el seu campament base mentre ell estigués fent els reptes i que havia de seguir muntat”. Llauradó ha assegurat que aquest campament base els “segueix empenyent i ho ha de seguir fent durant molt de temps per anar trencant aquests límits que només estan al nostre cap i poder volar molt alt, com ell deia”.

Les pedres que formen el campament base van ser portades de la muntanya i n’hi ha una, trobada per casualitat al mig del camí, que té forma d’àliga, símbol de l’alpinista. Al peu del camp base hi han col·locat una placa tallada i portada del Nepal, amb pissarra del K2, que inclou una oració nepalí.

Arxivat a: General
APINDEP
APINDEP
APINDEP
APINDEP
APINDEP
APINDEP
APINDEP
APINDEP