Portada > Actualitat > Notícies > Dilluns comencen un nou curs 1.374 alumnes a Santa Eulàlia de Ronçana

Dilluns comencen un nou curs 1.374 alumnes a Santa Eulàlia de Ronçana

10/09/2021

Des de l'Escola Ronçana, La Sagrera i l'IES La Vall del Tenes encaren l'inici de curs amb optimisme, tot i les mesures establertes per la Generalitat per la Covid-19

El proper dilluns, 13 de setembre, els centres educatius de Catalunya inicien el curs escolar 2021-2022, marcat de nou per les mesures per contenir la pandèmia. A Santa Eulàlia, un total de 1.374 alumnes de P3 fins a Batxillerat i FP s'incorporaran a les aules.

A l'Escola Ronçana hi haurà 262 alumnes i comencen el curs amb cinc mestres nous, després que l'any passat es jubilessin dues mestres al cap de més de 30 anys a l'escola, i també compten amb una nova cap d'estudis a l'equip directiu. A més, han adaptat una classe com a aula d'idiomes i han canviat el mobiliari de la biblioteca, creant un espai més acollidor, motivador i que promogui el gust per la lectura. Els patis de l'escola compten amb tres noves estructures de fusta i una altra que s'ha col·locat al bosc de davant de l'escola.

A l'Escola La Sagrera començaran el curs 445 alumnes. Tot i que enguany no compten amb un reforç per la Covid, com que les ràtios no són tan reduïdes, han pogut recuperar les especialitats que l'any passat, en molts casos, van haver de mantenir els mateixos tutors.

En el cas de l'Institut La Vall del Tenes, hi haurà 667 alumnes. El centre encara està esperan les obres d'ampliació de l'edifici i, per tal d'acollir el nou grup de batxillerat, han hagut d'adaptar l'espai de la cantina perquè pugui ser utilitzat com a aula. 

Els tres centres se cenyiran al pla establert per la Generalitat de Catalunya i seguiran les mesures per la Covid-19 marcades pel Departament d'Educació al Pla d'actuació per al curs 2021-2022. En destaca que la mascareta seguirà sent obligatòria per a tot l'alumnat a partir de primària. Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però ho hauran de fer amb mascareta. Les entrades als centres continuaran sent esglaonades, tot i que les escoles es començaran a obrir a les famílies, que podran entrar al pati. Una altra novetat important és que a secundària els alumnes vacunats amb la pauta completa o que ja hagin passat la malaltia no hauran de fer quarantena i podran continuar fent classe de manera presencial si hi ha un contagi al grup.

Com a mesures extraordinàries, a l'Escola Ronçana, tal com van fer el curs passat, dotaran de més espai al menjador escolar i augmentaran la distància entre els comensals, siguin de grups estables o no. Des de l'escola encaren el curs amb moltes ganes i alhora amb molta precaució, però amb el desig d'aconseguir que el curs vagi tan bé com el passat, quan només van haver de confinar un grup, i de poder anar fent passes cap a la normalitat. Consideren que les mesures Covid són correctes i adequades i agraeixen a les famílies la seva implicació, responsabilitat i deferència envers l'escola.

A La Sagrera mantindran el màxim d'estanqueïtat, una mesura que va en detriment d'alguns projectes propis. A més, a infantil es farà l'entrada esglaonada i s'adequaran diferents entrades i sortides. Tot i que no es prendrà temperatura i no caldrà desinfectar els espais amb la mateixa freqüència, continuaran ventilant i fent ús del gel hidroalcohòlic. A La Sagrera també inicien el curs amb optimisme, amb ganes que hi hagi el mínim nombre de confinaments i efectes per la Covid. Creuen que les mesures són suficients i esperen que amb l'evolució de la pandèmia es pugui eliminar l'ús de la mascareta a l'exterior encara que es barregin diferents grups bombolla.

En el cas de l'IES, seguiran amb algunes mesures que ja havien implantat el curs passat per manca de recursos i que es presenten com a novetat aquest curs, com els patis per nivell. En aquesta ocasió ja no es faran les entrades i sortides en diferents franges horàries i reprenen el treball al taller i al laboratori. Les perspectives per aquest curs són més optimistes, ja que des de l'institut confien en que la vacunació a les etapes de secundària i postobligatori serà clau per recuperar la normalitat. Encara que consideren que les mesures Covid són adequades, apunten a la falta de recursos per millorar la ventilació a les aules, una mesura difícil de compaginar amb les baixes temperatures.

Arxivat a: General
Curs 2020-21