Portada > Actualitat > Notícies > Arrenca el cicle de sortides naturalistes a Santa Eulàlia amb una caminada pel riu Tenes

Arrenca el cicle de sortides naturalistes a Santa Eulàlia amb una caminada pel riu Tenes

22/09/2021

A l'octubre es farà una sortida centrada en les plantes i al novembre, en els ocells

Aquest diumenge passat i ahir dimarts al matí van tenir lloc les dues primeres excursions del cicle de sortides naturalistes de Santa Eulàlia de Ronçana. Amb sortida des del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, els assistents van poder gaudir d'una caminada curta i de poc desnivell per conèixer el ric patrimoni hidràulic i acostar-se a rescloses, canals i basses del riu Tenes. A més, també van poder comprovar el bon estat del bosc de ribera. La passejada va seguir per Can Ferrerons i el càmping l'Esplanada per tornar a La Fàbrica.

Aquesta primera edició del cicle de sortides naturalistes seguirà a l'octubre i al novembre. Les dues sortides per conèixer les plantes tindran lloc el diumenge 24 i el dimarts 26 d'octubre, de 9 a 12h i estaran guiades per Ma. Àngels Bonet. Serà una caminada per conèixer les plantes de diferents hàbitats que ens són molt propers: marges de camps, vores de camins i vegetació de ribera. També es podran observar plantes medicinals que floreixen o fructifiquen a la tardor, com ara la rementerola, l’olivarda o el fonoll. També serà una passejada curta i de poc desnivell, amb sortida des de La Fàbrica per seguir pel torrent de Can Corder, la font de Sant Cristòfol i se seguirà pel marge esquerre del Tenes fins a l'aqüeducte.

Les excursions de novembre se centraran en els ocells i estaran guiades per Lluís Gascón, del Grup Ornitològic del Tenes. Es faran diumenge 14 i dimarts 16 de novembre, de 9 a 12h, i en aquest cas serà una caminada moderada tot i que també de poc desnivell. El recorregut començarà a La Fàbrica i anirà pel parc de Can Font, el torrent de Can Plandolit, Can Plantada i Can Gafa. En aquesta sortida s'observaran els ocells més habituals del nostre entorn, seguint un paisatge molt divers amb bosc de ribera, camps de regadiu, cereals i farratge. És recomanable portar prismàtics.

Cicle de sortides naturalistes: riu Tenes
Cicle de sortides naturalistes: riu Tenes
Cicle de sortides naturalistes: riu Tenes
Cicle de sortides naturalistes: riu Tenes
Cicle de sortides naturalistes: riu Tenes