Portada > Actualitat > Notícies > Mesures contra la COVID-19 vigents des del 23 de setembre

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 23 de setembre

23/09/2021

Es reobre l'oci nocturn fins les tres de la matinada i s'amplia mitja hora l'horari de restauració

L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten prorrogar, amb petites modificacions en l'àmbit de l'oci nocturn i la restauració, les restriccions vigents de les últimes setmanes. Aquestes mesures inclouen la reobertura de l'oci nocturn en espais interiors fins a les 3 de la matinada i l'ampliació mitja hora de l'horari de restauració.

Activitats socials

S'elimina la limitació d’un màxim de 10 persones en les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat. Això no obstant, el Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

Educació

A les universitats, les activitats teòriques presencials poden augmentar l'aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de desenvolupar-les de forma telemàtica.

Adaptació de totes les activitats al nou Pla escolar per al curs 21/22.

Esdeveniments

3.000 persones de capacitat màxima en l’aforament de grans esdeveniments, independentment de la capacitat del recinte o l'acte. En aquells més petits l'aforament queda limitat al 70% de la seva capacitat.

Actes i cerimònies civils i religioses

S'elimina la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Espais públics

Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30h, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa.

Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etc., on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 i les 6h.

S’elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.

Concentracions

S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.

Això no obstant, es segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, així com mantenir un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. També es demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.

Oci nocturn

Obertura de l’oci nocturn en espais exteriors. L'oci nocturn en espais interiors continua tancat.

L'horari de l'oci nocturn en espais exteriors és fins a les 3 hores de la matinada, amb 30 minuts de marge per tancar. Es manté l’obligatorietat de la mascareta, sempre que no es consumeixi. No es permet el ball.

Cultura

Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: ­horari fins a les 00.30h.

Màxim 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).

Activitat castellera:

 

  • Els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones.
  • Amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell.
  • Hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores.
  • Als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).
Esport

 

Competicions esportives a l’aire lliure màxim 4.000 persones amb aforament del 70%.

Per a instal·lacions amb capacitats superiors a 10.000 espectadors, les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%. En instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.

Restauració

Capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior. Horari màxim d’obertura fins a la 1 hora de la matinada. 6 persones per taula a l’interior i 10 a les terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. 2 metres de separació entre comensals de taules diferents de l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses.

Comerços

70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.

Horari màxim d’obertura fins a les 00.30h.

Extraescolars

Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.

Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics

Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.

Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars

Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones. Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

Assemblees d'entitats

Permeses amb 70% de l’aforament. De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

Arxivat a: General
Mesures 23 de setembre de 2021
Mesures 23 de setembre de 2021