Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova l’inici de la tramitació per integrar l’IES a la xarxa de centres educatius de la Generalitat

El Ple aprova l’inici de la tramitació per integrar l’IES a la xarxa de centres educatius de la Generalitat

01/10/2021

La regidora de Poble Unit Anna Viura renuncia al càrrec i Josep Solé renova com a jutge de pau

El Ple de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir al vespre a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va aprovar per unanimitat iniciar la tramitació per portar a terme la integració de l’Institut de la Vall del Tenes a la xarxa de centres educatius de la Generalitat de Catalunya. Segons l’alcalde Francesc Bonet, “és un pas més del traspàs que es va fer el curs passat”, ja que aquesta integració permetrà ampliar l’edifici, una obra pendent des de fa temps. El regidor a l’oposició d’Independents-ERC, Ramon Vilageliu, va mostrar la seva satisfacció per aquest pas i va destacar que “era una anomalia en relació a altres municipis del voltant”.

La regidora del grup municipal Poble Unit Anna Viura va presentar la seva renúncia per motius personals i professionals. Viura va dir que treballar a l’Ajuntament “ha estat un honor” i que “no ha estat una decisió fàcil”, però que seguirà treballant pel poble “des de la segona línia”. L’alcalde es va mostrar “orgullós de tota la feina que ha fet” i va destacar el “compromís envejable” de la regidora, qui “sempre ha mirat de fer el bé”, va assegurar. Després que tots els grups municipals de l’oposició mostressin el seu agraïment, la regidora Anna Montes també va parlar de l’elevat grau de compromís d’Anna Viura, especialment per haver-se incorporat a l’equip de govern sent mare recent, i li va agraïr la tasca realitzada en educació i atenció a la ciutadania.

Al mateix Ple, es va aprovar per unanimitat el nomenament de Josep Solé com a Jutge de Pau de Santa Eulàlia, que renova el càrrec. Ramon Vilageliu va destacar la seva feina al llarg d’aquests anys, no tan sols pels casaments al poble sinó també per “les tasques de mediació”. El regidor de SER-CP, Abraham Requena, també va donar les gràcies al Jutge de Pau, qui ja va ser nomenat santaeulalienc de l’any als Premis Tardor de 2017.

El Ple també va aprovar per unanimitat diverses modificacions de crèdit, unes per les ajudes al transport jove i unes relacionades amb SET Comunicació, i unes altres presentades d’urgència per realitzar les obres del Gual de Sant Cristòfol. La regidora d’Economia, Marta Domínguez, va explicar que estava previst realitzar les obres de la Mota de Sant Isidre, però l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no concedeix els permisos per fer-les perquè estan preparant un pla d’inundacions per a tot el Besòs.

El grup municipal d’Independents-ERC va presentar una moció en contra de l’increment de preus de l’electricitat i crida a la mobilització, que va aprovar-se per majoria, amb l’abstenció de Ciutadans. El regidor Ramon Vilageliu va qualificar la situació d’”escàndol” i que “afecta a les famílies i, sobretot, a les que tenen més risc”. Vilageliu va destacar que “Santa Eulàlia és un model en quant a energia solar”, però va demanar “fer un pas més des de l’administració i generar comunitats energètiques locals”. Per la seva banda, Abraham Requena va dir: “És evident que quan el preu puja, el Govern central ha d’actuar i ja han fet mesures perquè la transició energètica sigui una realitat”. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Carreras, va definir la moció com a “encertada i complerta”, especialment pel que fa als ajuts socials.

La segona moció presentada al Ple, en aquest cas de SER-CP a través de la Plataforma C-59 Segura, tractava de la seguretat de la carretera C-59, una moció presentada a tots els ajuntaments que tenen comunicació amb aquesta via. El regidor Abraham Requena va dir que està “molt massificada i amb molts problemes” i que “s’hi han fet algunes actuacions, però no resolen el problema de la congestió”. La moció es va aprovar per unanimitat.

Entre el públic assistent, un grup de pagesos veïns de Santa Eulàlia va mostrar la seva preocupació pels senglars, que recentment els fan malbé les collites. Creuen que afecta al model de poble i també suposa un perjudici econòmic molt important, per això, van reclamar majors ajudes a la Societat de Caçadors per fer més batudes. Alhora, van destacar que és un problema per a tota la ciutadania, ja que els senglars també arriben als boscos i poden generar els conflictes que ara s’estan vivint a llocs com Collserola.

Finalment, també entre el públic, hi havia un grup de veïns del carrer Vallespir, que reclamaven millores a l’asfaltat del seu barri. En aquest sentit, l’alcalde va confirmar que està prevista aquesta actuació abans que s’acabi l’any. Tot i així, Bonet va explicar el problema del recepcionament a les urbanitzacions del municipi, el qual hauria d’anar a càrrec dels veïns i l’Ajuntament només pot fer-ne el manteniment.

Podeu veure el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Arxivat a: General
Ple setembre 2021
Ple setembre 2021